Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Τραμπ ανέβαλε αστυνομική επιχείρηση απέλασης μεταναστών χωρίς άδεια παραμονής

Ο Τραμπ ανέβαλε αστυνομική επιχείρηση απέλασης μεταναστών χωρίς άδεια παραμονής

«Κατόπιν αιτήματος των Δημοκρατικών, ανέβαλα για δύο εβδομάδες την διαδικασία απέλασης των παράνομων μεταναστών για να δω αν οι Δημοκρατικοί και οι Ρεπουμπλικανοί θα καταφέρουν να βρουν από κοινού μία λύση στα προβλήματα του ασύλου και των νοτίων συνόρων», ανακοίνωσε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε σήμερα ότι ανέβαλε κατόπιν αιτήματος της αντιπολίτευσης των Δημοκρατικών το κύμα συλλήψεων και απελάσεων των οικογενειών μεταναστών χωρίς άδεια παραμονής, μία επιχείρηση η οποία επρόκειτο να αρχίσει αύριο σε δέκα αμερικανικές μεγαλουπόλεις.

«Κατόπιν αιτήματος των Δημοκρατικών, ανέβαλα για δύο εβδομάδες την διαδικασία απέλασης των παράνομων μεταναστών για να δω αν οι Δημοκρατικοί και οι Ρεπουμπλικανοί θα καταφέρουν να βρουν από κοινού μία λύση στα προβλήματα του ασύλου και των νοτίων συνόρων», ανακοίνωσε μέσω του Τwitter ο Ντόναλντ Τραμπ.

«Αν δεν τα καταφέρουν, θα αρχίσουν οι απελάσεις», πρόσθεσε.

Ο Τραμπ είχε αναγγείλει την περασμένη Δευτέρα ότι η αστυνομία θα ξεκινούσε επιχείρηση απέλασης εκατομμυρίων μεταναστών χωρίς χαρτιά που έχουν εγκατασταθεί στις ΗΠΑ.

Με τις λεπτομέρειες της προετοιμασίας της αστυνομίας να διαρρέει στον Τύπο, έγινε γνωστό από μη κατονομαζόμενες πηγές ότι η επιχείρηση θα αφορούσε 2.000 οικογένειες που δεν παρουσιάσθηκαν σε ακροάσεις ενώπιον δικαστηρίων ή έχουν λάβει αποφάσεις απέλασης.

Οι συλλήψεις επρόκειτο να αρχίσουν τα ξημερώματα της Κυριακής σε αμερικανικές μεγαλουπόλεις όπως το Χιούστον, το Σικάγο, η Νέα Υόρκη, το Μαϊάμι.

Σήμερα, αιρετοί αξιωματούχοι πολλών πόλεων γνωστοποίησαν ότι δεν επρόκειτο να συνεργασθούν και οργανώσεις για την προστασία των δικαιωμάτων των μεταναστών είχαν αρχίσει να συμβουλεύουν τις οικογένειες για τους τρόπους που θα τους επέτρεπαν να γλιτώσουν από τις αστυνομικές επιχειρήσεις.

Ο Τραμπ κατήγγειλε αυτήν την στάση λέγοντας ότι ενθαρρύνει «την εγκληματικότητα».

«Ήρθαν παράνομα στην χώρα μας και θα τους βγάλουμε νόμιμα. Θα τους στείλουμε στην πατρίδα τους», είχε δηλώσει.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP-Reuters

Sports in

Εξελίξεις με Ιωαννίδη – Τι γίνεται με Σεβίλλη και Γουέστ Χαμ

Νέο δημοσίευμα για τον Φώτη Ιωαννίδη, το οποίο αναφέρεται στη Σεβίλλη, τη Γουέστ Χαμ και τον μεγάλο ανταγωνισμό για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024