Να επαναφέρουν στην επικαιρότητα το θέμα της Τσαμουριάς επιχειρούν εθνικιστικοί κύκλοι στα Τίρανα, είτε με εικαστικές παρεμβάσεις είτε με συμμετοχή στις διαδηλώσεις της αντιπολίτευσης με χωριστό μπλοκ.

Παρά τη συρρίκνωση του κόμματος των Τσάμηδων στις τελευταίες εκλογές με «τονωτικές ενέσεις» επιχειρείται να παραμείνει ζωντανός ο αλβανικός αλυτρωτισμός προς το Νότο.

Όπως αναφέρει το liberal.gr μεγάλη  επιγραφή με το λογότυπο  «I love Cameria» έχει τοποθετηθεί στο κεντρικότερο σημείο των Τιράνων στην  πλατεία Σκεντέρμπεϊ.  Στο πλαίσιο των 75 χρόνων «από την ελληνική  γενοκτονία σε βάρος των Αλβανών της τσαμουριάς», ο σύλλογος τσαμουριά και το κόμμα PDIU τοποθέτησαν στην κεντρική πλατεία Τιράνων με γράμματα 3D την φράση «I love Cameria».

Ο πρόεδρος του κόμματος των τσάμηδων σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανέφερε πως η κοινότητα των Αλβανών της τσαμουριάς θα πολεμήσει για τα δικαιώματά της όσο υπάρχει ο κόσμος και ο τελευταίος Αλβανός της τσαμουριάς. Ο σύλλογος τσαμουριά και το κόμμα των τσάμηδων διοργανώνουν και την τσάμικη εβδομάδα ξεκινώντας από τις 22 Ιουνίου.

«Τώρα στην πλατεία Σκεντέρμπεϊ…

75χρόνια από την γενοκτονία και την εθνοκάθαρση!

Δεν υπάρχει μικρή και μεγάλη κοινότητα, υπάρχει κοινότητα που νικιέται από την αδικία, την λήθη και τον χρόνο και αυτή η κοινότητα είναι πεπρωμένο να πάψει να υπάρχει, να αφομοιωθεί.

Αυτή είναι η στιγμή των Αλβανών της τσαμουριάς που έχει 75 χρόνια που κρατά ζωντανή την μνήμη, την κουλτούρα, την ιστορία αλλά που μάχεται καθημερινά και θα μάχεται μέχρι να υπάρχει  ο κόσμος και ο τελευταίος Αλβανός της τσαμουριάς για δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια.

Δεν ξεχνούμε!

Η ώρα για τσαμουριά!»

Γράψτε το σχόλιο σας