Για τη μουσική στα χρόνια της κρίσης και το κατά πόσο υπάρχει πλέον πολιτικό τραγούδι μίλησε στην εκπομπή Citizen One και τον Κώστα Γιαννακίδη ο υποψήφιος βουλευτής με το ΚΚΕ, Στάθης Δρογώσης.

«Η Ελλάδα μέσα στην κρίση βγάζει συνεχώς μουσική. Το πολιτικό τραγούδι των ημερών είναι το hip hop» είπε σε αυτό το πλαίσιο. Μιλώντας για τη μουσική του σήμερα είπε πως «οι συγχορδίες είναι περίεργες. Πλέον θέλουν έναν ρυθμό να επαναλαμβάνεται και κάποιον να βομβαρδίζει στίχους».

Εξήγησε, δε, πως αυτό οδήγησε στην αλλαγή ολόκληρης της μουσικής βιομηχανίας. «Αυτό δημιουργεί ένα καινούριο στυλ, το οποίο δεν μπορεί να το ακολουθήσει η ροκ. Ο κόσμος θέλει κάτι πολύ πιο απλό. Γράφουν με μπούσουλα πλέον» είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε «ενώ κάποτε οι διαφημιστικές τσιμπούσαν ένα τραγούδι και το άλλαζαν για να παίξει σε διαφήμιση, πλέον τα τραγούδια πρέπει να θυμίζουν από μόνα τους διαφήμιση». Ερωτηθείς για την ελληνική μουσική κατέστησε σαφές πως ενώ πλέον η Ευρώπη ακολουθεί την αγγλοσαξονική μουσική, η Ελλάδα είναι μια «μικρή χώρα με τεράστια μουσική παιδεία» σε μια περίοδο που «το ελληνικό ρεπερτόριο απειλείται».

«Οι Έλληνες έχουμε την ανατολίτικη μουσική στο DNA μας» διευκρίνισε και συνέχισε «ανά 10 χρόνια γυρίζουμε πίσω και λατρεύουμε κάτι που τότε θεωρούσαμε σκουπίδι». «Γράφονται σπουδαία λαϊκά τραγούδια» είπε σε άλλο σημείο και πρόσθεσε «η μουσική είναι μαραθώνιος, βγαίνουν χιλιάδες τραγούδια, στο τέλος μένουν τα καλά».

Τέλος, κληθείς να σχολιάσει το viral τραγούδι της εποχής, το mama, απάντησε ότι «είναι ένα είδος που είχε ανθίσει στις ΗΠΑ πριν από δέκα χρόνια. Το έκαναν οι μαύροι μια επίδειξη πλούτου» και κατέληξε λέγοντας πως πρόκειται για «εξόχως προβληματικό στίχο».

Πηγή: onetv.gr

Γράψτε το σχόλιο σας