Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Κρίστιαν Χόλσταντ προτρέπει: «Θεωρήστε τον εαυτό σας καλεσμένο»

Ο Κρίστιαν Χόλσταντ προτρέπει: «Θεωρήστε τον εαυτό σας καλεσμένο»

Τη συνείδηση του κοινού για το πιεστικό ζήτημα της ρύπανσης των ωκεανών με πλαστικά απορρίμματα θέλησε να ενισχύσει ο αμερικανός καλλιτέχνης Κρίστιαν Χόλσταντ (Christian Holstad) με την εγκατάστασή του «Θεωρήστε τον εαυτό σας καλεσμένο (το Κέρας της Αμάλθειας)»

Τη συνείδηση του κοινού για το πιεστικό ζήτημα της ρύπανσης των ωκεανών με πλαστικά απορρίμματα θέλησε να ενισχύσει ο αμερικανός καλλιτέχνης Κρίστιαν Χόλσταντ με την εγκατάστασή του «Θεωρήστε τον εαυτό σας καλεσμένο (το Κέρας της Αμάλθειας)». Η εγκατάσταση, με την υποστήριξη της εταιρείας FTR Industrial, έχει τη μορφή του Κέρατος της Αμάλθειας, αυτού του πανάρχαιου συμβόλου τύχης και αφθονίας. Ο συμβολισμός του όμως είναι διαστρεβλωμένος λόγω του υλικού με το οποίο είχε κατασκευαστεί: οικιακά πλαστικά απορρίμματα!

«Ένα παλιός γείτονας είχε στην πόρτα του μια πινακίδα που έλεγε «θεωρήστε τον εαυτό σας καλεσμένο». Κάθε μέρα, για χρόνια περνούσα από μπροστά και έγινε, αθέλητα, ένα μάντρα» εξομολογήθηκε ο Χόλσταντ. «Η εξάρτησή μας από τα πλαστικά δεν είναι βιώσιμη. Τα αποτελέσματά της έχουν φουσκώσει σε μέγεθος ηπείρων, στα νερά μας. Η εγκατάσταση «Θεωρήστε τον εαυτό σας καλεσμένο (το Κέρας της Αμάλθειας)» είναι ένας στοχασμός για τον αντίκτυπό μας στον πλανήτη και για τους δικούς μας ρόλους ως καταναλωτές μέσα σ’ αυτή την ογκούμενη μάζα πλαστικού» είχε προσθέσει.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

On @designboom last week! Next time you are in a grocery store take note on the amount of the plastic. Thanks to @cafoscari @paridevitaleagency @fptindustrial and @milovanfarronato to begin

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη 🧖🏻‍♂️ (@christianholstad) στις

Αρχικά, η εγκατάσταση εκτέθηκε στο νερό, στο Canale Grande της Βενετίας, μπροστά από το Πανεπιστήμιο Ca’ Foscari και, στη συνέχεια, στην αυλή του πανεπιστημίου. Σηματοδότησε, επίσης, την εμπλοκή της FTP Industrial σε θέματα περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και προστασίας της θαλάσσιας ζωής. Από τον περασμένο Απρίλιο, η εταιρεία, η οποία ειδικεύεται σε κινητήρες σκαφών, συμμετέχει στο ευρωπαϊκό πρότζεκτ «Clean Sea Life».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Η εντυπωσιακή προσέλευση Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στη Euroleague

Η Euroleague έβγαλε το μέσο όρο των εισιτηρίων της, με αυτά να είναι περισσότερα από ποτέ άλλοτε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024