Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι διάλογοι σοκ των δολοφόνων του Κασόγκι: Ήρθε ο αμνός για τη θυσία;

Οι διάλογοι σοκ των δολοφόνων του Κασόγκι: Ήρθε ο αμνός για τη θυσία;

Ποιοι είναι και τί έλεγαν οι δολοφόνοι πριν από την εκτέλεση του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη

Σοκ προκαλούν οι διάλογοι των δολοφόνων του Τζαμάλ Κασόγκι, οι οποίοι αποκαλύπτουν τι ακριβώς συνέβη στον Σαουδάραβα δημοσιογράφο στις 2 Οκτωβρίου του 2018 στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη.

«Το πτώμα είναι βαρύ. Πρώτα θα το κόψω στο πάτωμα»

«Θα μπορέσουμε να βάλουμε τον κορμό σε σακούλα;», αναρωτήθηκε ο Μάχερ Αμπντουλαζίζ Μούτρεμπ, Σαουδάραβας αξιωματικός των μυστικών υπηρεσιών,  ο οποίος εργάστηκε για ανώτερο σύμβουλο του πρίγκιπα διαδόχου Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, σύμφωνα με την έκθεση της ειδικής εισηγήτριας του ΟΗΕ Ανιές Καλαμάρ.

«Όχι. Είναι πολύ βαρύς», του απάντησε ο Σαλάχ Αλ Τουμπάιγκι, ιατροδικαστής του υπουργείου Εσωτερικών της Σουδικής Αραβίας, του οποίου η αποστολή ήταν να διαμελίσει και να ξεφορτωθεί το  πτώμα του Κασόγκι. Ήλπιζε ότι η δουλειά «θα ήταν εύκολη».  Απευθυνόμενος στον Μούτρεμπ, του είπε: «Οι αρθρώσεις θα διαχωριστούν. Δεν είναι πρόβλημα. Το πτώμα είναι βαρύ. Πρώτα θα το κόψω στο πάτωμα. Αν πάρουμε πλαστικές σακούλες και το κόψουμε σε κομμάτια θα έχουμε τελειώσει. Θα τα τυλίξουμε χωριστά».

Σήμερα, ο Μούτρεμπ όπως και άλλοι δέκα από την ομάδα του δικάζονται κεκλεισμένων των θυρών στη Σαουδική Αραβία για τον ρόλο τους στην υπόθεση.

«Ο αμνός για τη θυσία»

Στο τέλος του διαλόγου του με τον Τουμπάιγκι, ο αρχηγός των δολοφόνων του Κασόγκι, Μούτρεμπ ρωτά αν έφτασε στο προξενείο «ο αμνός για τη θυσία». Το όνομα του Κασόγκι δεν αναφέρεται ούτε μία φορά, αλλά δύο λεπτά μετά μπαίνει στο κτίριο και υπάλληλοι του προξενείου τον συνοδεύουν στο γραφείο του γενικού πρόξενου, όπου τον περιμένει ο Μούτρεμπ, τον οποίο γνώριζε από την εποχή που συνεργάζονταν, στην πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας στο Λονδίνο.

Εκεί ο Μούτρεμπ του λέει να στείλει στον γιο του ένα γραπτό μήνυμα στο κινητό.«Τι να του πω; Θα σε δω σύντομα; Δεν μπορώ να του πω για απαγωγή», απαντά ο Κασόγκι. «Συντόμευσέ το», του απαντά ο Μούτρεμπ. «Βγάλε το σακάκι σου». «Πώς μπορεί να συμβαίνει αυτό μέσα σε μια πρεσβεία; Δεν θα γράψω τίποτα», απαντά ο Κασόγκι.  «Γράψτε το μήνυμα κ. Τζαμάλ. Κάντε γρήγορα. Βοηθήστε μας για να σας βοηθήσουμε επειδή στο τέλος θα σας πάρουμε πίσω στη Σαουδική Αραβία και αν δεν μας βοηθήσετε ξέρετε τι θα γίνει στο τέλος. Επιτρέψτε σε αυτή την υπόθεση να έχει ένα καλό τέλος», λέει ο Μούτρεμπ.

Ήχοι βασανισμού

Σύμφωνα με την έκθεση, το υπόλοιπο ηχητικό περιλαμβάνει , ήχους βασανισμού και ήχους από πλαστικές σακούλες που τυλίγονται. Οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες κατέληξαν ότι οι ήχοι αυτοί ακούγονται μετά από την δολοφονία του δημοσιογράφου, καθώς τα μέλη του σαουδαραβικού αποσπάσματος τεμαχίζουν το πτώμα του, το οποίο δεν έχει εντοπιστεί μέχρι σήμερα.

Τι λέει το Ριάντ

Χθες η ειδική εισηγήτρια του ΟΗΕ δημοσίευσε την έκθεση η οποία «έδειχνε» το Ριάντ ως υπεύθυνο για τη δολοφονία του Κασόγκι. Το υπουργείο Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας ανέφερε ότι η έκθεση δεν έφερε τίποτα καινούργιο στην έρευνα, ενώ έκανε λόγο για αβάσιμους ισχυρισμούς.

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024