Θετικά ως προς την ανάγκη για κυβέρνηση αυτοδυναμίας απαντά το 50% των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση της Alco που διενεργήθηκε για λογαριασμό του Open.

Την ίδια ώρα υψηλά ποσοστά εμπιστοσύνης καταγράφονται στο πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη – υψηλότερα από ό,τι έχουν καταγραφεί στο παρελθόν για υποψήφιο πρωθυπουργό.

Σε ό,τι αφορά τη διαφορά μεταξύ ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 9,2% -κινείται δηλαδή στο ίδιο επίπεδο με τις ευρωεκλογές. Το ποσοστό των αναποφάσιστων κυμαίνεται στο 15%.

Ειδικότερα, τα ποσοστά της πρόθεσης ψήφου είναι:

ΝΔ 29,8%
ΣΥΡΙΖΑ 21,3%
ΚΙΝΑΛ 6%
ΚΚΕ 4,4%

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας αυτής φαίνεται ότι η Βουλή θα είναι επτακομματική και πως θεωρείται ασφαλής η εκτίμηση ότι το ΜέΡΑ 25 του Γιάνη Βαρουφάκη θα είναι πάνω από το όριο του 3%.

Τα ποσοστά των κομμάτων με την αναγωγή στα έγκυρα καταγράφονται ως εξής:

ΝΔ 32,4%
ΣΥΡΙΖΑ 23,2%
ΚΙΝΑΛ 6,5%
ΚΚΕ 4,8%

Ως προς τις έδρες, η εκλογική δύναμη των κομμάτων μεταφράζεται ως εξής:

ΝΔ από 149 έως 161
ΣΥΡΙΖΑ από 71 έως 81
ΚΙΝΑΛ από 18 έως 22
ΚΚΕ από 12 έως 16

Υπέρ αυτοδύναμης κυβέρνησης το 50%

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο «ατυχήματος» ή «επεισοδίου» με την Τουρκία, το 55% των ερωτηθέντων απαντά θετικά στο ερώτημα εάν ανησυχεί. Σε ερώτηση για το κατά πόσο υπάρχει περιθώριο διαπραγμάτευσης με τους εταίρους για την τροποποίηση δημοσιονομικών στόχων το 43% απαντά θετικά, ενώ το 39% πιθανολογεί ότι και η νέα κυβέρνηση θα εφαρμόσει τις συστάσεις των θεσμών.

Σε ερώτηση για το εάν θεωρούν ότι θα βελτιωθεί η οικονομική κατάσταση της οικογένειάς τους μάλλον με ΝΔ ή με ΣΥΡΙΖΑ, το 30% απαντά ότι με ΝΔ, έναντι 19% που τάσσεται υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο