Θετικά ως προς την ανάγκη για κυβέρνηση αυτοδυναμίας απαντά το 50% των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση της Alco. Υψηλά τα ποσοστά εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη. Στο 9,2% η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ. Πόσες έδρες φαίνεται να κατακτά κάθε κόμμα.

Θετικά ως προς την ανάγκη για κυβέρνηση αυτοδυναμίας απαντά το 50% των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση της Alco που διενεργήθηκε για λογαριασμό του Open.

Την ίδια ώρα υψηλά ποσοστά εμπιστοσύνης καταγράφονται στο πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη – υψηλότερα από ό,τι έχουν καταγραφεί στο παρελθόν για υποψήφιο πρωθυπουργό.

Σε ό,τι αφορά τη διαφορά μεταξύ ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 9,2% -κινείται δηλαδή στο ίδιο επίπεδο με τις ευρωεκλογές. Το ποσοστό των αναποφάσιστων κυμαίνεται στο 15%.

Ειδικότερα, τα ποσοστά της πρόθεσης ψήφου είναι:

ΝΔ 29,8%
ΣΥΡΙΖΑ 21,3%
ΚΙΝΑΛ 6%
ΚΚΕ 4,4%

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας αυτής φαίνεται ότι η Βουλή θα είναι επτακομματική και πως θεωρείται ασφαλής η εκτίμηση ότι το ΜέΡΑ 25 του Γιάνη Βαρουφάκη θα είναι πάνω από το όριο του 3%.

Τα ποσοστά των κομμάτων με την αναγωγή στα έγκυρα καταγράφονται ως εξής:

ΝΔ 32,4%
ΣΥΡΙΖΑ 23,2%
ΚΙΝΑΛ 6,5%
ΚΚΕ 4,8%

Ως προς τις έδρες, η εκλογική δύναμη των κομμάτων μεταφράζεται ως εξής:

ΝΔ από 149 έως 161
ΣΥΡΙΖΑ από 71 έως 81
ΚΙΝΑΛ από 18 έως 22
ΚΚΕ από 12 έως 16

Υπέρ αυτοδύναμης κυβέρνησης το 50%

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο «ατυχήματος» ή «επεισοδίου» με την Τουρκία, το 55% των ερωτηθέντων απαντά θετικά στο ερώτημα εάν ανησυχεί. Σε ερώτηση για το κατά πόσο υπάρχει περιθώριο διαπραγμάτευσης με τους εταίρους για την τροποποίηση δημοσιονομικών στόχων το 43% απαντά θετικά, ενώ το 39% πιθανολογεί ότι και η νέα κυβέρνηση θα εφαρμόσει τις συστάσεις των θεσμών.

Σε ερώτηση για το εάν θεωρούν ότι θα βελτιωθεί η οικονομική κατάσταση της οικογένειάς τους μάλλον με ΝΔ ή με ΣΥΡΙΖΑ, το 30% απαντά ότι με ΝΔ, έναντι 19% που τάσσεται υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr