Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Δίκη Χρυσής Αυγής: Η κρίσιμη απολογία του Αγγου για τη δολοφονία Φύσσα

Δίκη Χρυσής Αυγής: Η κρίσιμη απολογία του Αγγου για τη δολοφονία Φύσσα

Μετά από τέσσερα χρόνια άνοιξε ο κύκλος των απολογιών για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής σήμερα άρχισαν οι απολογίες με πρώτο τον Ιωάννη Άγγο, μέλος της οργάνωσης της Νίκαιας

Μετά από τέσσερα χρόνια άνοιξε ο κύκλος των απολογιών για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής σήμερα άρχισαν οι απολογίες με πρώτο τον Ιωάννη Άγγο, μέλος της οργάνωσης της Νίκαιας, ο οποίος κατά το κατηγορητήριο, φαίνεται να ήταν εκείνος που εντόπισε τον Παύλο Φύσσα σε καφετέρια της περιοχής και ειδοποίησε ομάδες μελών και στελεχών της ΧΑ που καταδίωξαν τον Παύλο Φύσσα, ο οποίος και τελικά δολοφονήθηκε άγρια από τον Γιώργο Ρουπακιά.

Ο Ιωάννης Αγγος μετά από βροχή ερωτήσεων της προέδρου του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Μαρίας Λεπενιώτη παραδέχθηκε πως ήταν αυτός που έκανε το κρίσιμο τηλεφώνημα που κινητοποίησε την ομάδα Χρυσαυγιτων η οποία καταδίωξε τον Παύλο Φύσσα και την παρέα του την νύχτα της 17ης Σεπτεμβρίου του 2013 φθάνοντας στη στυγερή δολοφονία του μουσικού..

Ο Αγγος αναφέρθηκε σε όσα συνέβησαν το βράδυ της ημέρας εκείνης, όταν βρέθηκε στην καφετέρια «Κοράλλι», δίπλα στην παρέα του μουσικού, και στις συνθήκες που τον οδήγησαν στο κρίσιμο τηλεφώνημα.

Αρχικά στην απολογία του ο Άγγος είπε πως όλα τα τηλεφωνήματα που έκανε σε μέλη της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια, που ήταν και ο ίδιος μέλος, αφορούσαν είτε τον αγώνα είτε κάποια θέματα ενόψει της ίδρυσης Σωματείου στην Ζώνη του Περάματος.

Χρειάστηκε να γίνουν δεκάδες ερωτήσεις της προέδρου μέχρι τελικά ο κατηγορούμενος να παραδεχτεί, ότι όσο ήταν στην καφετέρια τηλεφώνησε στον συγκατηγορούμενο του Ιωάννη Καζαντζόγλου, στέλεχος της τοπικής Νίκαιας, για να του πει πως «είναι κάποιοι που μας ενοχλούν και θα φύγουμε».

Η παραδοχή αυτή θεωρείται κρίσιμη για την υπόθεση, καθώς το επίμαχο τηλεφώνημα σύμφωνα με την δικογραφία προκάλεσε την κινητοποίηση του Τάγματος Εφόδου που πήγε στο «Κοράλλι» και καταδίωξε τον Φύσσα λίγο πριν πέσει νεκρός από το μαχαίρι του Ρουπακιά.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024