Το μη κερδοσκοπικό σωματείο «Εν Χορδαίς & Οργάνοις»(Η Μεγάλη του Μάρκου Σχολή), σας προσκαλεί στην όμορφη Σύρο, όπου διοργανώνει καλοκαιρινά εργαστήρια Λαϊκής και Βυζαντινής μουσικής με θέμα: «Το Ρεμπέτικο και η Βυζαντινή μουσική στη Χώρα του Μάρκου», από την Πέμπτη 27 έως και το  Σάββατο 29 Ιουνίου 2019.

Τα εργαστήρια χωρίζονται σε έξι διαφορετικές κατηγορίες: Μπουζούκι, Οργανογνωσία, Κιθάρα, Ακορντεόν, Πιάνο και Βυζαντινή μουσική. Απευθύνονται σε όλους, ανεξαρτήτου ηλικίας και μουσικού επιπέδου.

Οι συμμετέχοντες θα εκπαιδευτούν σε ζητήματα τεχνικής, αυτοσχεδιασμού και δημιουργίας μουσικών συνόλων, ενώ παράλληλα θα αποκτήσουν γνώσεις αναφορικά με την τεχνοτροπία του οργάνου τους καθώς και με το ρόλο του στην ορχήστρα.

Στόχος είναι να δοθούν τα κατάλληλα ερεθίσματα για την περεταίρω προσωπική ενασχόληση του κάθε συμμετέχοντα, με το όργανο που έχει επιλέξει.

Στη Σύρο, την πρωτεύουσα των Κυκλάδων, με πρωτοβουλία του συνθέτη Σταύρου Ξαρχάκου, τη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) και τη συμβολή πολλών φίλων, χορηγών αλλά και της τοπικής εκκλησίας, ιδρύθηκε το 2017, η μουσική σχολή «Εν Χορδαίς & Οργάνοις» (Η Μεγάλη του Μάρκου Σχολή). Ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο που έχει στόχο τόσο τη διάσωση και διάδοση, της λαϊκής και ρεμπέτικης μουσικής μέσω της διδασκαλίας των λαϊκών μουσικών οργάνων, όσο και την εκμάθηση της βυζαντινής μουσικής.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο