Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μέτα προς ΕΕ : Θα διατάξω επέμβαση του στρατού, αν χρειαστεί

Μέτα προς ΕΕ : Θα διατάξω επέμβαση του στρατού, αν χρειαστεί

Μιλώντας στους πρεσβευτές της Ευρωπαϊκής Ενωσης στα Τίρανα, ο πρόεδρος της Αλβανίας Ιλίρ Μέτα ανακοίνωσε την πρόθεσή του να μην παραιτηθεί και, αν χρειασθεί, να διατάξει τις ένοπλες δυνάμεις να επαναφέρουν τη χώρα στην τάξη.

Ο πρόεδρος της Αλβανίας, Ιλίρ Μέτα, προσκάλεσε τους επικεφαλής διπλωμάτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης στο Παλάτι της Ταξιαρχίας, προκειμένου να τους ενημερώσει ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί, μετά το αίτημα που υπογράφηκε από βουλευτές, υπενθυμίζοντας ότι είναι ο διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας και αν χρειασθεί θα τις προστάξει για να επαναφέρουν τη χώρα στην τάξη.

Ομιλία στους πρεσβευτές

Ο Μέτα, μιλώντας στους πρεσβευτές που είναι διαπιστευμένοι στην Αλβανία, παρουσίασε το δεύτερο διάταγμα για την ακύρωση των εκλογών της 30ης Ιουνίου.

Χαρακτήρισε την απαίτηση των βουλευτών για καθαίρεσή του, ως πραξικόπημα, τονίζοντας ότι θα συνεχίσει να πιέζει για την ακύρωση των εκλογών.

Ο πρόεδρος της Αλβανίας παρουσίασε, μάλιστα, και εδάφια του Συντάγματος βάσει των οποίων κήρυξε εκ νέου την ακύρωση των εκλογών της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Το νέo διάταγμα θα έχει νομική ισχύ όταν δημοσιευθεί στην Επίσημη Εφημερίδα.

Αγνοούν τον πρόεδρο

Από την άλλη πλευρά, η πλειονότητα συνεχίζει την προεκλογική εκστρατεία, ενώ ο πρωθυπουργός Εντι Ράμα δήλωσε ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν κανονικά στις 30 Ιουνίου.

Μάλιστα, η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή παρακολουθεί το έργο της εκλογικής διαδικασίας, καθώς αγνόησε το διάταγμα του προέδρου.

Πηγή: shqiptarja.com και echedoros-a.gr

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024