Ο πρόεδρος της Αλβανίας, Ιλίρ Μέτα, προσκάλεσε τους επικεφαλής διπλωμάτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης στο Παλάτι της Ταξιαρχίας, προκειμένου να τους ενημερώσει ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί, μετά το αίτημα που υπογράφηκε από βουλευτές, υπενθυμίζοντας ότι είναι ο διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας και αν χρειασθεί θα τις προστάξει για να επαναφέρουν τη χώρα στην τάξη.

Ομιλία στους πρεσβευτές

Ο Μέτα, μιλώντας στους πρεσβευτές που είναι διαπιστευμένοι στην Αλβανία, παρουσίασε το δεύτερο διάταγμα για την ακύρωση των εκλογών της 30ης Ιουνίου.

Χαρακτήρισε την απαίτηση των βουλευτών για καθαίρεσή του, ως πραξικόπημα, τονίζοντας ότι θα συνεχίσει να πιέζει για την ακύρωση των εκλογών.

Ο πρόεδρος της Αλβανίας παρουσίασε, μάλιστα, και εδάφια του Συντάγματος βάσει των οποίων κήρυξε εκ νέου την ακύρωση των εκλογών της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Το νέo διάταγμα θα έχει νομική ισχύ όταν δημοσιευθεί στην Επίσημη Εφημερίδα.

Αγνοούν τον πρόεδρο

Από την άλλη πλευρά, η πλειονότητα συνεχίζει την προεκλογική εκστρατεία, ενώ ο πρωθυπουργός Εντι Ράμα δήλωσε ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν κανονικά στις 30 Ιουνίου.

Μάλιστα, η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή παρακολουθεί το έργο της εκλογικής διαδικασίας, καθώς αγνόησε το διάταγμα του προέδρου.

Πηγή: shqiptarja.com και echedoros-a.gr

Γράψτε το σχόλιο σας