Κίνηση που σε καμία περίπτωση δεν θα υποβάθμιζε η Κυπριακή Δημοκρατία

Ως κίνηση εντυπωσιασμού, την οποία σε καμία περίπτωση δεν θα υποβάθμιζε η Κυπριακή Δημοκρατία, χαρακτήρισε τις δηλώσεις του «υπουργού εξωτερικών» του ψευδοκράτους Κουντρέτ Οζερσάι σε σχέση με τα Βαρώσια, ο Κύπριος υπουργός εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης.

«Όπως έκανε και με την περίπτωση των Μαρωνιτών, επιχειρεί και τώρα να δημιουργήσει μια τέτοια εικόνα», ανέφερε σε δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό ΠΟΛΙΤΗ 107.6.

Ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία θα αντιμετωπίσει αυτή την ενέργεια του κ. Οζερσάι, σημειώνοντας ότι υπάρχουν ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση και από τα Ηνωμένα Εθνη.

Εξάλλου, τόνισε, αυτός που αποφασίζει είναι ο κ. Ακιντζί και η δική του στάση θα είναι σημαντική.

Οσο για το μυστικό δείπνο που λεγόταν πως είχε ο Αναστασιάδης με τον Οζερσάι, ο  κ. Χριστοδουλίδης διέψευσε τα δημοσιεύματα.

Όπως είπε, επρόκειτο για κοινωνικό δείπνο, σε καμία περίπτωση μυστικό, με την παρουσία και των συζύγων τους, όπου – πρόσθεσε – δεν λέχθηκε τίποτα για το Κυπριακό.

Το δείπνο έγινε στις ελεύθερες περιοχές, σύμφωνα με τον κ. Χριστοδουλίδη.

Οζερσάι: Πάντα ήθελα να ανοίξει η Αμμόχωστος υπο Τουρκοκυπριακή Διοίκηση

Από τη πλευρά του ο Οζερσάι σε διαδικτυακή του συνέντευξη στο Haber Kibris είπε πως θέση του ήταν πάντα το άνοιγμα των Βαρωσίων υπό τη διοίκηση της «τδβκ» (ψευδοκράτος).

Πρόσθεσε ακόμη πως ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί συζητούσε το άνοιγμα της πόλης κάτω από τον έλεγχο των Ηνωμένων Εθνών, ως μέρος πακέτου μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης διευκρινίζοντας  ότι δεν αποφασίστηκε ακόμη το καθεστώς κάτω από το οποίο θα γίνει το άνοιγμα της πόλης.

«Προσπάθουμε να είμαστε όσο πιο κοντά στο διεθνές δίκαιο», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr