Μια πρόταση της ΝΔ για τις αλλαγές στον «Κλεισθένη» προκειμένου να ξεπεραστούν οι δυσλειτουργίες της απλής αναλογικής αναφορικά με την κυβερνησιμότητα των δήμων αποκάλυψε, μιλώντας στην εκπομπή One Talk, ο υποψήφιος βουλευτής του κόμματος Νικήτας Κακλαμάνης.

Μια πρόταση της ΝΔ για τις αλλαγές στον «Κλεισθένη» προκειμένου να ξεπεραστούν οι δυσλειτουργίες της απλής αναλογικής αναφορικά με την κυβερνησιμότητα των δήμων αποκάλυψε, μιλώντας στην εκπομπή One Talk, ο υποψήφιος βουλευτής του κόμματος Νικήτας Κακλαμάνης.

Αναφερόμενος σε ενδεχόμενες αλλαγές, είπε πως η ΝΔ «πέρα από τη συγκρότηση οργάνου που θα συνεδριάζει μια φορά κάθε δύο μήνες στο Μέγαρο Μαξίμου, έχει ξεκινήσει διαδικασία, ζητώντας από την ΚΕΔΕ και την Ένωση Περιφερειών να ετοιμάσουν πρόταση με την ενίσχυση της εκτελεστικής εξουσίας του δημάρχου. «Αν ένα θέμα απορριφθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο, να μπορεί να παραπεμφθεί στην οικονομική επιτροπή του Δήμου, όπου η πλειοψηφία θα είναι η παράταξη του δημάρχου» είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας πως αλλιώς οι δήμοι δεν μπορούν να διοικηθούν.

Μιλώντας για τις τουρκικές προκλήσεις, τόνισε πως «πρέπει να αφήσουμε έξω από την προεκλογική ατζέντα τα εθνικά θέματα», ενώ σημείωσε πως αν η Ευρώπη δεν ξυπνήσει, δεν θα έχει μέλλον. «Η Τουρκία δεν καταλαβαίνει από ρηματικές ανακοινώσεις οποιασδήποτε σκληρότητας. Το μόνο που καταλαβαίνει είναι οικονομικές κυρώσεις» υπογράμμισε, αναφέροντας πως «εκεί θα φανεί η περίφημη ευρωπαϊκή αλληλεγγύη».

Στο πλαίσιο αυτό, έστρεψε τα «πυρά» του κατά του Αλέξη Τσίπρα ο οποίος -όπως είπε- δεν νιώθει την ανάγκη για περαιτέρω ενημέρωση, ενώ εξήρε τη στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη που κρατά χαμηλούς τόνους. Επίσης, ο κ. Κακλαμάνης αναφέρθηκε στις οικονομικές προτεραιότητες σε περίπτωση διακυβέρνησης ΝΔ, ενώ τάχθηκε υπέρ της επιλογής Βέμπερ στην προεδρία της Κομισιόν, αιτιολογώντας την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να τον στηρίξει παρά τις κατά διαστήματα δηλώσεις του κατά της χώρας μας.

Κάνοντας πρόβλεψη ενόψει των επικείμενων εκλογών, τόνισε πως δεν θα του προκαλέσει έκπληξη η μη είσοδος της Χρυσής Αυγής στη Βουλή, σημειώνοντας πως για την άνοδο αυτών των μορφωμάτων παίζουν ρόλο «κοινωνικές αιτίες, αιτίες φόβου που σχετίζονται με το προσφυγικό και εθνικά θέματα με ακραίες κραυγές».

Στο πλαίσιο αυτό, αιτιολόγησε το γεγονός λέγοντας πως η κρίση οδήγησε τον κόσμο στην απελπισία και σε λανθασμένες αποφάσεις, εκτιμώντας δε πως εξαλείφεται σιγά σιγά η οργή του κόσμου κι έρχεται η ελπίδα ότι κάτι θα αλλάξει. Τέλος, ο κ. Κακλαμάνης χαρακτήρισε το Κίνημα Αλλαγής αστικό κόμμα το οποίο είναι χρήσιμο να υπάρχει στη Βουλή, προσθέτοντας πως η ΝΔ δεν θέλει να το εξαφανίσει, όπως επιθυμεί να κάνει ο Αλέξης Τσίπρας.

Πηγή: Onetv.gr

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr