Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στη «σκιά» του Πορθητή συνεδριάζει το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων: Τα σενάρια

Στη «σκιά» του Πορθητή συνεδριάζει το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων: Τα σενάρια

Το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων θα απευθύνει προειδοποίηση στην Τουρκία αναφέρει το Reuters. Για «πάγωμα» των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Άγκυρα γράφει το πρακτορείο Bloomberg

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν φαίνεται να κινείται προς την κατεύθυνση κυρώσεων» γράφει το πρακτορείο Reuters, ενόψει της ανακοίνωσης του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της Ένωσης. Η Κυπριακή Δημοκρατία από την πλευρά της ζητά διασύνδεση των κεφαλαίων για την ένταξη της Τουρκίας με το ζήτημα των παραβιάσεων της κυπριακής ΑΟΖ, καθώς και  νομικές συνέπειες στις εταιρείες που εμπλέκονται στις παράνομες γεωτρήσεις

Το πρακτορείο Reuters σημειώνει μάλιστα ότι το ανακοινωθέν της ΕΕ θα προβλέπει μόνο μια προειδοποίηση προς την Άγκυρα. Όπως αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα κ «Ελλάδα και Κύπρος λένε ότι θα μπορούσαν να ζητήσουν κυρώσεις από την ΕΕ προς την Τουρκία αν και η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν φαίνεται να κινείται για την ώρα προς αυτή την κατεύθυνση. Η διατύπωση που χρησιμοποιείται στο προσχέδιο της απόφασης είναι ότι «η Τουρκία συνεχίζει να απομακρύνεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση» ενώ η Άγκυρα θα καλείται να σταματήσει τις «παράνομες» γεωτρήσεις».

Το Reuters προσθέτει, επίσης, ότι «η Κύπρος απειλεί με άσκηση βέτο σε κάθε συμφωνία για μελλοντική διεύρυνση εκτός αν η ΕΕ σκληρύνει τη στάση της απέναντι στις τουρκικές γεωτρήσεις».

Την ίδια, ώρα πληροφορίες του πρακτορείου Bloomberg αναφέρουν ότι το πρώτο επίσημο κοινό ανακοινωθέν που θα εκδοθεί από το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων θα επιβεβαιώνει το κλείσιμο της πόρτας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Τουρκία. «Δεν προβλέπεται να υπάρξει περαιτέρω εργασία προς την κατεύθυνση του εκσυγχρονισμού της τελωνειακής ένωσης ΕΕ-Τουρκίας», αναφέρεται στο ανακοινωθέν σύμφωνα με το πρακτορείο. Κατά το Bloomberg, οι κυβερνήσεις των μελών της ΕΕ θα διακηρύξουν ότι θα παγώσουν τις διαπραγματεύσεις για την αναβάθμιση της τελωνειακής ένωσης, ενώ θα επαναλάβουν ότι οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις έχουν περιέλθει σε τέλμα. Το πρακτορείο σημείνει επίσης ότι η ΕΕ θα αποστείλει το μήνυμα ότι ενδέχεται να υπάρξει κλιμάκωση, καθώς «η Ένωση είναι έτοιμη να απαντήσει υποστηρίζοντας πλήρως την Κύπρο», εφόσον συνεχιστούν οι γεωτρήσεις. Το σχέδιο πρόκειται να υποβληθεί σήμερα προς έγκριση στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων.

Sports in

Τι είπε ο Μεντιλίμπαρ για Τζολάκη, ΠΑΟΚ, Άστον Βίλα και τη θερμή υποδοχή του κόσμου

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μίλησε, μεταξύ άλλων, για το κρίσιμο ντέρμπι της Κυριακής (21/4, 20:30) με τον ΠΑΟΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024