Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τον χαιρετάς και φεύγεις

Τον χαιρετάς και φεύγεις

Ο Αγγελος Αναστασιάδης δεν είναι χθεσινός. Για 30 συναπτά έτη ασκεί το επάγγελμα του προπονητή. Το 1990 ξεκίνησε στον Διαγόρα Ρόδου. Δούλεψε στον Παναθηναϊκό, στον ΠΑΟΚ (τρεις φορές), στον Ηρακλή (δύο φορές), στην Εθνική Κύπρου. Πού βρίσκεις το παράξενο;

Υπόθεση εργασίας (με δεδομένο ότι το θέμα Αναστασιάδη παραμένει ανοιχτό). Είναι η δουλειά σου που σε υποχρεώνει να ταξιδεύεις σε χώρες της Ασίας. Ουζμπεκιστάν, Τουρκμενιστάν, Κιργιζία, Τατζικιστάν, Καζακστάν, Αζερμπαϊτζάν. Στο μπαρ του ξενοδοχείου γνωρίζεις τον ομοσπονδιακό προπονητή της ομάδας ποδοσφαίρου. Πιάνετε κουβέντα και σου εξηγεί τη δικιά του θεώρηση των πραγμάτων. «Εμείς σαν προπονητές δουλεύουμε. Προσπαθούμε να κάνουμε το σωστό. Μέχρι εκεί όμως. Για το αποτέλεσμα αποφασίζει ο Αλλάχ. Χτυπάει η μπάλα στο καλώδιο και μπαίνει γκολ». Τι κάνεις; Βρίσκεις μια πρόφαση, ότι περιμένεις ένα σημαντικό τηλεφώνημα, τον χαιρετάς (ευγενικά) και φεύγεις. Και μπορείς να κατανοήσεις το φαινόμενο. Στο Τουρκμενιστάν βρίσκεσαι. Οταν ακούς τον προπονητή της Εθνικής Ελλάδος να σου λέει εν έτει 2019 «για το αποτέλεσμα ό,τι πει ο Θεός», τι εισπράττεις; Τι αντιλαμβάνεσαι;

Αεριτζήδες

ΟΚ. Ξέρω. Ο Αγγελος Αναστασιάδης δεν είναι χθεσινός. Για 30 συναπτά έτη ασκεί το επάγγελμα του προπονητή. Το 1990 ξεκίνησε στον Διαγόρα Ρόδου. Δούλεψε στον Παναθηναϊκό, στον ΠΑΟΚ (τρεις φορές), στον Ηρακλή (δύο φορές), στην Εθνική Κύπρου. Πού βρίσκεις το παράξενο; Τρεις φορές δούλεψε στον Ολυμπιακό ο Αλέφαντος. Και το φαινόμενο δεν είναι ποδοσφαιρικό. Στην Ελλάδα ζούμε. Ο Πρωθυπουργός της χώρας δεν ξέρει να μιλάει ελληνικά. «Είμαστε ανοιχτοί διάτρητοι». Αναφέρεται σε «τυμβωθηρία», στη «δαμόκλεια σπάθη» πάνω από το κεφάλι του και εντάσσει το Ιράν στις αραβικές χώρες. Στην Ελλάδα ζούμε. Κάνουν καριέρα στην πολιτική ο Βελόπουλος κι ο Χαϊκάλης (φωτογραφία κάτω). Ο πρώτος πήρε στις ευρωεκλογές 236.360 ψήφους. Ο Χαϊκάλης διετέλεσε υπουργός. Στις εκλογές το 2014 για την Περιφέρεια Αττικής είχε πάρει 116.314 ψήφους. Στην Ελλάδα ζούμε. Αεριτζήδες, υποδύονται τους μεγαλοεπιχειρηματίες.

Συμβόλαια

Οι μεγαλοδικηγόροι μπαινοβγαίνουν στις φυλακές. Η ηγεσία της Δικαιοσύνης παραγοντίζει και εκτελεί συμβόλαια. Οι υπουργοί είναι σε ανοιχτή γραμμή με ισοβίτες. Οι μεγαλοδημοσιογράφοι φτιάχνουν ιστορίες για χελώνες καρέτα καρέτα, δεμένες με τριχιά. Η Βάνα Μπάρμπα και η Δήμητρα Ματσούκα, είναι ηθοποιοί. Η περιφερειάρχης, αναφερόμενη σε φωτιά με 100 νεκρούς, μιλάει για στραβή στη βάρδιά της. Οι Πετσίτηδες λύνουν και δένουν. Στην Ελλάδα ζούμε. Δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση το ποδόσφαιρο. Δεν χάλασε τη σούπα ο Αναστασιάδης. Δεν είναι το μοναδικό παρατράγουδο στον δημόσιο βίο. Οταν είναι βουλευτής ο Κωνσταντινέας. Οταν είναι υφυπουργός Εξωτερικών ο Τέρενς Κουίκ, γιατί να μην είναι προπονητής στην εθνική ομάδα ο Αναστασιάδης (φωτογραφία πάνω); Και δεν λέμε ότι όλα αυτά προέκυψαν, εμφανίστηκαν ξαφνικά χθες. Προϋπήρχαν. Το κακό τα τέσσερα τελευταία χρόνια παράγινε. Κορυφώθηκε.

Υπερβολές

Μίλαγα μ’ έναν παλαίμαχο ποδοσφαιριστή, με ιδιαίτερα σημαντική καριέρα. Κι από χαρακτήρα, «κορίτσι». Ακόμα δεν μπορεί να ξεχάσει τη συνεργασία του με τον Αναστασιάδη. «Το να τον έχεις προπονητή στην εθνική ομάδα αντέχεται. Μια φορά στο τόσο και για μικρό χρονικό διάστημα. Σκέψου να τον έχεις κάθε μέρα. Μαρτύριο». Στην προπόνηση «πεθαμένα τρέχω πρώτος εγώ και δεν με περνάει κανένας». Πηγαίναμε μετά και τρέχαμε μόνοι μας για να μπορέσουμε να παίξουμε την Κυριακή. Να παθαίνεις διάστρεμμα και να σου λέει αμάρτησες και σε τιμώρησε ο Θεός. Στη θλάση να έχεις κάνει ακόμα μεγαλύτερη αμαρτία. Να χάνεις γκολ και να σου λέει κάτι κακό έκανες και δεν σε άφησε ο Θεός να σκοράρεις. Εγώ πιστεύω, είμαι χριστιανός και πήγε να με κάνει αντίθρησκο». Δεν πρόκειται για ανέκδοτα ή υπερβολές. Υπάρχουν κι άλλα πολύ χειρότερα. Και πέρα απ’ όλα αυτά το κυριότερο. Από μπάλα μηδέν εις το πηλίκον.

Ενδεκάδα

Τίποτα. Οι αθλητικογράφοι στέκονται στις επιλογές, στη συγκρότηση της ενδεκάδας. Λάθος στο παιχνίδι με την Ιταλία ο Ζέκα δεξί μπακ, ο Σιόβας εξάρι, ο Φορτούνης σέντερ φορ. Λάθος με την Αρμενία η αλλαγή τερματοφύλακα, η επιλογή Σιόβα αντί Μανωλά και η είσοδος του Σιώπη ως αλλαγή ενώ είμαστε πίσω στο σκορ. Αυτό είναι δηλαδή το ποδόσφαιρο; Οταν ο δημοσιογράφος περιορίζεται στη σωστή ενδεκάδα γίνεται Αναστασιάδης. «Βάζουμε τους καλύτερους κι από κει και πέρα ό,τι βρέξει ας κατεβάσει». Αυτή είναι δηλαδή η δουλειά του προπονητή; Την ιδανική ενδεκάδα μπορεί να τη φτιάξει ο καθένας. Η δουλειά του προπονητή είναι πολύ πιο σημαντική. Πώς θα προετοιμάσει την ομάδα του. Να αμυνθεί σωστά, να βγει σωστά στην επίθεση. Να αντιμετωπίσει σωστά τον αντίπαλο. Τι κάνει απ’ όλα αυτά ο Αναστασιάδης; Βάζει τους επιθετικούς μόνους τους; Αντίστοιχα τους αμυντικούς; Τίποτα.

Παλικάρια

«Τα παλικάρια θα μπουν στο γήπεδο και θα ματώσουν» κι αυτό είναι όλο. Πώς θα τον αντέξεις αν είσαι Παπασταθόπουλος ή Μανωλάς; Οπως λοιπόν κανείς δεν αναρωτήθηκε με ποια προσόντα έγινε υπουργός ο Παύλος Χαϊκάλης, έτσι κανείς δεν ασχολήθηκε με ποιες ικανότητες έγινε προπονητής ο Αγγελος Αναστασιάδης.

Είπαμε.

Στην Ελλάδα ζούμε.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024