Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αίγυπτος: Ο πρώην πρόεδρος Μοχάμεντ Μόρσι πέθανε στο δικαστήριο

Αίγυπτος: Ο πρώην πρόεδρος Μοχάμεντ Μόρσι πέθανε στο δικαστήριο

Ο πρώην πρόεδρος της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι πέθανε σήμερα, σε ηλικία 68 ετών, μέσα στην δικαστική αίθουσα όπου εκδικαζόταν μία από τις πολυάριθμες υποθέσεις εναντίον του - βρισκόταν στο δικαστήριο με την κατηγορία της κατασκοπείας για ύποπτες επαφές που είχε με την παλαιστινιακή οργάνωση Χαμά

Ο πρώην πρόεδρος της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι πέθανε σήμερα, σε ηλικία 68 ετών, μέσα στην δικαστική αίθουσα όπου εκδικαζόταν μία από τις πολυάριθμες υποθέσεις εναντίον του – βρισκόταν στο δικαστήριο για μια ακροαματική διαδικασία με την κατηγορία της κατασκοπείας, έπειτα από ύποπτες επαφές που είχε με την παλαιστινιακή τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς.

Ο Μόρσι λιποθύμησε κατά τη διάρκεια της δίκης και στη συνέχεια διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Πηγές από τις υπηρεσίες ασφαλείας και δικαστικές πηγές, που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο, δήλωσαν ότι ο Μόρσι είχε ολοκληρώσει την απολογία του ενώπιον του δικαστηρίου και στην συνέχεια κατέρρευσε. Διακομίστηκε στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Ο Μόρσι, κορυφαία προσωπικότητα της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και ο πρώτος δημοκρατικά εκλεγμένος πρόεδρος στη σύγχρονη ιστορία της Αιγύπτου. ανέλαβε την εξουσία της χώρας στις 30 Ιουνίου 2012 διαδεχόμενος τον Χόσνι Μουμπάρακ. Σχεδόν έναν χρόνο αργότερα, στις 3 Ιουλίου 2013, ανατράπηκε από το στρατό, μετά από μαζικές διαμαρτυρίες εναντίον του, την ώρα που προωθούσε την εφαρμογή της σαρία, του απάνθρωπου ισλαμικού νόμου στη χώρα του.

Το 2015 ο ισλαμιστής πρώην πρόεδρος της Αιγύπτου καταδικάστηκε σε θάνατο από δικαστήριο του Καϊρου για συνωμοσία με ξένες, ένοπλες οργανώσεις εναντίον της Αιγύπτου και για τον ρόλο του σε μαζικές αποδράσεις από φυλακές της χώρας το 2011.

Ο Μόρσι εξέτιε επίσης ποινή φυλάκισης 20 ετών μετά την καταδίκη του για τον θάνατο διαδηλωτών κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων του 2012.

Ερντογάν: Φόρος τιμής στον «μάρτυρα» αδερφό μας

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απέτισε φόρο τιμή στον «μάρτυρα» Μοχάμεντ Μόρσι, του οποίου ήταν ένας από τους σθεναρότερους υποστηρικτές.

«Μακάρι ο Θεός να χαρίσει στον μάρτυρά μας, τον αδελφό μας Μόρσι, το έλεός του» είπε ο Ερντογάν σε δημοσιογράφους.

Πηγή: onetv.gr

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024