Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μητσοτάκης για Τουρκία -  Δεν δικαιολογείται ανεύθυνη δραματοποίηση της κατάστασης

Μητσοτάκης για Τουρκία – Δεν δικαιολογείται ανεύθυνη δραματοποίηση της κατάστασης

Ο πρόεδρος της ΝΔ έστειλε μήνυμα προς τη γειτονική χώρα σημειώνοντας ότι εδώ και μήνες η Τουρκία παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας εντός της ΑΟΖ ενώ προσθέτει πως εάν υπάρξει περαιτέρω κλιμάκωση, είναι επιβεβλημένο Ελλάδα και Κύπρος να ζητήσουν από την ΕΕ την επιβολή κυρώσεων κατά της Τουρκίας

«Είναι αναγκαίο, σε αυτήν την κρίσιμη συγκυρία, να υπάρχει εθνική ενότητα και αποφασιστικότητα. Όμως, σε καμία περίπτωση, η κρισιμότητα της κατάστασης δεν δικαιολογεί την ανεύθυνη δραματοποίηση της» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή την τουρκική προκλητικότητα.

Ο πρόεδρος της ΝΔ έστειλε μήνυμα προς τη γειτονική χώρα σημειώνοντας ότι εδώ και μήνες η Τουρκία παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας εντός της ΑΟΖ ενώ προσθέτει πως εάν υπάρξει περαιτέρω κλιμάκωση, είναι επιβεβλημένο Ελλάδα και Κύπρος να ζητήσουν από την ΕΕ την επιβολή κυρώσεων κατά της Τουρκίας ενώ άφησε αιχμές για τη στάση του πρωθυπουργού  .

Δείτε ολόκληρη τη δήλωση του Κ. Μητσοτάκη

«Εδώ και μήνες η Τουρκία, δείχνει απόλυτη περιφρόνηση στο Διεθνές Δίκαιο. Παραβιάζει συστηματικά τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας, εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ).

Εφόσον υπάρξει περαιτέρω κλιμάκωση τέτοιων ενεργειών, είναι απολύτως επιβεβλημένο, Ελλάδα και Κύπρος, να ζητήσουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση την επιβολή κυρώσεων κατά της Τουρκίας.

Είναι αναγκαίο, σε αυτήν την κρίσιμη συγκυρία, να υπάρχει εθνική ενότητα και αποφασιστικότητα. Όμως, σε καμία περίπτωση, η κρισιμότητα της κατάστασης δεν δικαιολογεί την ανεύθυνη δραματοποίηση της.

Σύγκληση κυβερνητικών οργάνων εντός του Σαββατοκύριακου, του Αγίου Πνεύματος, δεν ωφελεί την εθνική στάση και την εθνική γραμμή, την οποία πρέπει όλοι να τηρήσουμε».

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024