Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μισόλογα και δραματοποίηση από την κυβέρνηση για το ΚΥΣΕΑ της Κυριακής

Μισόλογα και δραματοποίηση από την κυβέρνηση για το ΚΥΣΕΑ της Κυριακής

Ο υπουργός Αμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης επιχείρησε να υπεραμυνθεί της απόφασης για σύγκληση του ΚΥΣΕΑ, αλλά τα επιχειρήματά του όχι μόνο δεν πείθουν, αλλά αντίθετα, ισχυροποιείται η εκτίμηση ότι ο Αλέξης Τσίπρας εκμεταλλεύεται σοβαρά εθνικά θέματα για προεκλογικές σκοπιμότητες.

Ο υπουργός Αμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης επιχείρησε να υπεραμυνθεί της απόφασης για σύγκληση του ΚΥΣΕΑ, αλλά τα επιχειρήματά του όχι μόνο δεν πείθουν, αλλά αντίθετα, ισχυροποιείται η εκτίμηση ότι ο Αλέξης Τσίπρας εκμεταλλεύεται σοβαρά εθνικά θέματα για προεκλογικές σκοπιμότητες.

Συγκεκριμένα, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ANT1, ο Ευάγγελος Αποστολάκης προσπάθησε να πείσει για την αναγκαιότητα σύγκλησης του ΚΥΣΕΑ. Σημείωσε ότι το ΚΥΣΕΑ είναι ένα «θεσμικό όργανο το οποίο συγκαλείται προκειμένου να εκτιμηθεί η κατάσταση και να ληφθούν αποφάσεις».

Ωστόσο, ο ίδιος υπογράμμισε ότι έπρεπε να δοθεί απάντηση σε fake news που είχαν διαρρεύσει στον ηλεκτρονικό Τύπο σχετικά με πολεμικά σενάρια και να σταλεί το μήνυμα στον ελληνικό λαό ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Κάτι που ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός μετά το πέρας του ΚΥΣΕΑ, σύμφωνα με τον κ. Αποστολάκη.

Ο υπουργός Αμυνας δεν εξήγησε, τελικά ποια από τις δύο εκδοχές είναι η κυρίαρχη σε ό,τι αφορά τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ: η ανάγκη εκτίμησης της κατάστασης με τις τουρκικές προκλήσεις, ή η προσπάθεια να καθησυχαστεί ο ελληνικός λαός; Κι αν από την «εκτίμηση της κατάστασης» δεν προέκυπτε το συμπέρασμα ότι «είναι ελεγχόμενη» -όπως την χαρακτήρισε ο κ. Αποστολάκης-, ο Αλέξης Τσίπρας πάλι θα καθησύχαζε τον ελληνικό λαό;

Η αλήθεια είναι ότι ο έκτακτος χαρακτήρας της σύγκλησης του ΚΥΣΕΑ, και μάλιστα απόγευμα Κυριακής, δεν καθησυχάζει -ούτως ή άλλως- τον ελληνικό λαό παρά δημιουργεί αίσθημα ανασφάλειας, κάτι που έρχεται σε αντίθεση με τα όσα επιχειρεί να παρουσιάσει η κυβέρνηση την επομένη της συνεδρίασης και μετά την έντονη κριτική που δέχθηκε από την αντιπολίτευση για τους χειρισμούς της σε ένα τόσο σοβαρό εθνικό θέμα και σε μια πραγματικά κρίσιμη περίοδο.

Ο υπουργός Αμυνας στη διάρκεια της συνέντευξής του ρωτήθηκε ακόμη και για το σενάριο οι Τούρκοι να προκαλέσουν σε ελληνικό έδαφος, όπως για παράδειγμα στο Καστελόριζο, και απάντησε ότι υπάρχει ετοιμότητα από ελληνικής πλευράς ακόμη και για αυτό. Επισήμανε ότι οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις είναι σε διαρκή ετοιμότητα, αλλά η Αγκυρα δεν θα προχωρήσει σε «θερμό επεισόδιο» καθώς έχει πολλά μέτωπα ανοιχτά και δεν θα ήταν προς το συμφέρον της μια τέτοια εξέλιξη.

«Υπάρχει ετοιμότητα. Θα κάνουμε ό,τι ενέργειες χρειάζεται. Είναι παραβίαση κυριαρχικού δικαιώματος [η ενδεχόμενη πρόκληση στο Καστελόριζο] και δεν πρέπει να το ανεχτούμε. Υπάρχουν σχέδια για το ενδεχόμενο» είπε ο κ. Αποστολάκης, σε μια προσπάθεια να… καθησυχάσει τους τηλεθεατές.

«Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, πρέπει να υπάρχει ψυχραιμία», καθώς επίσης «όλα δείχνουν ότι η κατάσταση είναι ελεγχόμενη» και «εγώ δεν έχω καμία ανησυχία» ήταν οι εκφράσεις που χρησιμοποίησε ο Ευάγγελος Αποστολάκης για την τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Τα μηνύματα του καθ΄ύλην αρμόδιου υπουργού αλληλοσυγκρουόμενα. Τόσο – όσο. Ο ελληνικός λαός να μην ανησυχεί μεν, αλλά υπήρχε λόγος να πραγματοποιηθεί εκτάκτως ΚΥΣΕΑ. Υπήρχε λόγος να απευθυνθεί ο ίδιος ο πρωθυπουργός στον ελληνικό λαό έξω από το Μέγαρο Μαξίμου βράδυ Κυριακής· με ένταση στο βλέμμα. Όχι, δεν θέλει να δραματοποιήσει ο πρωθυπουργός την κατάσταση. Αναγνωρίζει την κρισιμότητά της και την διαχειρίζεται με «σοβαρότητα» και «υπευθυνότητα».

Κι ας λένε οι κακές γλώσσες ότι οι χειρισμός του θυμίζει την κακόγουστη «θεατρική παράσταση» που έδωσε το βράδυ της τραγωδίας στο Μάτι. Τότε που γνώριζε για την ύπαρξη νεκρών, αλλά έδινε οδηγίες για να σηκωθούν τα αεροσκάφη νωρίς την επομένη και καθησύχαζε τον ελληνικό λαό. Τότε ήταν μια πραγματική τραγωδία που ήθελε να κρύψει, έστω και για λίγες ώρες, προκειμένου να μην πληγεί η εικόνα του και η εικόνα της κυβέρνησης. Αυτή τη φορά είναι ένα εθνικό θέμα και μια κρίση που σοβεί και ο Αλέξης Τσίπρας σηκώνει τους τόνους -συγκαλώντας σχεδόν πολεμικό συμβούλιο- για χάρη της προεκλογικής εικόνας του και της κυβέρνησής του.

Αλλά είτε θέλει να καθησυχάσει, είτε να το «παίξει» ηγέτης ο Αλέξης Τσίπρας, το γεγονός ότι ο καθ’ ύλην αρμόδιος υπουργός Αμυνας σήμερα το μεσημέρι, εν μέσω της υποτιθέμενης έντασης με την Τουρκία, αντί να βρίσκεται στο «Πεντάγωνο» πήγε για ψαράκι στον Σχοινιά -όπως αποκάλυψε το One Channel- καταδεικνύει πέραν κάθε αμφιβολίας την σοβαρότητα αυτής της κυβέρνησης…

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024