Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μάζης στο One Channel: Να ενημερωθούν άμεσα οι πολιτικοί αρχηγοί για το ΚΥΣΕΑ

Μάζης στο One Channel: Να ενημερωθούν άμεσα οι πολιτικοί αρχηγοί για το ΚΥΣΕΑ

Αποτίμηση της κατάστασης στην κυπριακή ΑΟΖ έκανε μέσα από το δελτίο ειδήσεων του One Channel ο καθηγητής γεωπολιτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ιωάννης Μάζης.

Αποτίμηση της κατάστασης στην κυπριακή ΑΟΖ έκανε μέσα από το δελτίο ειδήσεων του One Channel ο καθηγητής γεωπολιτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ιωάννης Μάζης.

Ο κ. Μάζης διευκρίνισε πως «η Τουρκία κινείται με μικρά βήματα και αξιολογεί τις αντιδράσεις. Αν οι αντιδράσεις είναι έμπρακτες και σοβαρές, θα σταματήσει», ενώ εξήγησε αυτοί που πρέπει να αντιδράσουν είναι οι ΗΠΑ και η ΕΕ.

Στο πλαίσιο αυτό συμπλήρωσε πως «αν οι αντιδράσεις δεν είναι έμπρακτες και στον κατάλληλο χρόνο, οδηγούμαστε σε καταστάσεις που μπορεί να είναι έκρυθμες» και εξήγησε πως «η Τουρκία θα θεωρήσει ότι κάποιος της κλείνει το μάτι να κάνει ό,τι θέλει στην περιοχή και να αναδιανείμει την ισχύ».

Σύμφωνα με όσα είπε, «στις 28 Ιουνίου έχουμε τους G20 στην Ιαπωνία όπου θα συναντηθούν Τραμπ, Πούτιν και Ερντογάν. Εκεί ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός ώστε να μην αφήσει να εννοηθεί ότι έκλεισε το μάτι στον Ερντογάν». Αυτό, εξήγησε, θα σημαίνει δύο πράγματα «αφενός θα έρθει αντίθετος με την νομοθεσία της χώρας του περί των εχθρών των ΗΠΑ, άρα και των αποφάσεων του Κογκρέσου. Καθώς και ότι ενδέχεται να προκαλέσει πόλεμο».

Όσον αφορά στο έκτακτο ΚΥΣΕΑ της περασμένης Κυριακής είπε πως στη χώρα μας τα τελευταία δύο χρόνια θα έπρεπε να γίνεται κάθε τρεις μήνες, ώστε να μπει στην καθημερινότητά μας. Επίσης, κατέστησε σαφές πως «δεν μπορούμε να ισχυριστούμε ότι αδίκως έγινε, αλλά το ότι δεν γινόταν μέχρι σήμερα, είναι προς μομφή της κυβέρνησης». Επίσης, κάλεσε την κυβέρνηση να ενημερώσει άμεσα τους πολιτικούς αρχηγούς για το περιεχόμενό του.

«Έχουμε πολλά κενά στην εξωτερική πολιτική της Ελλάδας. Έχουμε μυστική διπλωματία για τη Συμφωνία των Πρεσπών, έχουμε επίσκεψη του Τσίπρα στην Κωνσταντινούπολη και συνομιλία για τρεις ώρες με τον Ερντογάν και κανείς δεν ξέρει τι ειπώθηκε. Είναι αδιανόητο να συμβαίνει αυτό» κατέληξε, ενώ τέλος, υπογράμμισε πως «είναι επικίνδυνη η συμμετοχή μας στην συζήτηση για μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης».

Πηγή: onetv.gr

Sports in

Αρχές του 2025 το νέο φτηνό ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Η αλλαγή των σχεδίων της εταιρείας λειτούργησε θετικά για τις μετοχές της Tesla, που κινούνταν έντονα ανοδικά καταγράφοντας κέρδη έως και 10%

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024