Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σαουδική Αραβία: Zητά αποφασιστική απάντηση στις απειλές διακοπής του ανεφοδιασμού με πετρέλαιο

Σαουδική Αραβία: Zητά αποφασιστική απάντηση στις απειλές διακοπής του ανεφοδιασμού με πετρέλαιο

«Θα πρέπει να υπάρξει γρήγορη και αποφασιστική απάντηση στις απειλές (...) που δημιουργήθηκαν από τις πρόσφατες τρομοκρατικές ενέργειες» τονίζει ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας Χάλεντ αλ Φάλιχ

Ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας Χάλεντ αλ Φάλιχ ζήτησε σήμερα να δοθεί μια «αποφασιστική» απάντηση στην απειλή διατάραξης του εφοδιασμού των αγορών με πετρέλαιο, μετά τις επιθέσεις εναντίον δεξαμενόπλοιων στην περιοχή του Κόλπου.

«Θα πρέπει να υπάρξει μια γρήγορη και αποφασιστική απάντηση στις απειλές (…) που δημιουργήθηκαν από τις πρόσφατες τρομοκρατικές ενέργειες» ανέφερε, σύμφωνα με τον λογαριασμό του στο Twitter, κατά τη διάρκεια της συνόδου των υπουργών Ενέργειας της G20 στην Ιαπωνία.

Ο υπουργός χαρακτηρίζει τρομοκρατικές ενέργειες, την επίθεση που δέχθηκαν την Πέμπτη, δύο τάνκερ ενώ έπλεαν στη Θάλασσα του Ομάν, κοντά στα Στενά του Χορμούζ.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης, όμως ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κατηγορεί ευθέως το Ιράν, το «μαύρο πρόβατο» της Δύσης στη Μέση Ανατολή, το οποίο με τη σειρά του διαψεύδει κάθε εμπλοκή του.

Η Σαουδική Αραβία, ο μεγαλύτερος εξαγωγέας πετρελαίου στον κόσμο, είναι στενός σύμμαχος της Ουάσινγκτον και ο μεγάλος αντίπαλος του Ιράν στην περιοχή.

Ο Σαουδάραβας υπουργός είπε ότι τις τελευταίες ημέρες η χώρα του παρακολουθεί «με μεγάλη ανησυχία» τις εξελίξεις στην περιοχή του Χορμούζ, απ’ όπου διέρχεται περίπου το 30% του πετρελαίου που εξάγεται δια της θαλάσσιας οδού. Το Ιράν έχει απειλήσει αρκετές φορές ότι θα μπλοκάρει αυτή τη θαλάσσια δίοδο αν δεχτεί επίθεση από τις ΗΠΑ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στέψη ή επιστροφή στον Ρέντη;

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αναμετρώνται στο Μετς σήμερα Τετάρτη (24/4, 17:30) για τον τέταρτο τελικό της Volley League γυναικών, με τις «ερυθρόλευκες» να προηγούνται 2-1

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024