Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Γερμανία : Δικαστήριο αίρει την απαγόρευση μπουρκίνι στις δημόσιες πισίνες

Γερμανία : Δικαστήριο αίρει την απαγόρευση μπουρκίνι στις δημόσιες πισίνες

Για το θέμα είχε προσφύγει νεαρή μουσουλμάνα, ισχυριζόμενη πως είχε αποκλειστεί από όλες τις δημόσιες πισίνες ενώ ο γιατρός της είχε συστήσει να κολυμπά λόγω προβλημάτων που αντιμετώπιζε με τη μέση της.

Την άρση της απαγόρευσης του μπουρκίνι στις πισίνες δημόσιας χρήσης ζήτησε με προσωρινή απόφασή του το ανώτερο Διοικητικό Δικαστήριο της Ρηνανίας – Παλατινάτου, ακυρώνοντας απόφαση που είχε ληφθεί στις αρχές του έτους από τον Δήμο του Κόμπλεντς.

«Λόγοι υγιεινής»

Ο Δήμος επέβαλε την απαγόρευση επικαλούμενος λόγους υγιεινής, καθώς μία γυναίκα με μπουρκίνι είναι καλυμμένη από το κεφάλι ως τα πόδια, με αποτέλεσμα να μην μπορεί κανείς να διαπιστώσει αν πάσχει από κάποιο δερματικό νόσημα, τονίζοντας ότι η απόφαση δεν σχετίζεται με θρησκευτικά ζητήματα.

Το Δικαστήριο από την πλευρά του δεν εξέτασε αν με την απαγόρευση παραβιάζεται η αρχή της ελευθερίας του θρησκεύματος, αλλά έκρινε ότι ο κανονισμός έρχεται σε αντίθεση με την πρόνοια του γερμανικού Συντάγματος περί ίσης μεταχείρισης των πολιτών.

Θα εξεταστεί εκ νέου

Το ζήτημα θα εξεταστεί εκ νέου, στις λεπτομέρειές του, προκειμένου να ληφθεί η οριστική απόφαση.

Το Δικαστήριο ασχολήθηκε με το θέμα μετά την προσφυγή νεαρής μουσουλμάνας από τη Συρία, η οποία έχει υποβάλει αίτηση ασύλου και επικαλέστηκε ότι με την απαγόρευση αποκλείστηκε από όλες τις πισίνες, ενώ ο γιατρός της έχει συστήσει να κολυμπά, λόγω σοβαρού προβλήματος στη μέση.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Οι πέντε υποψήφιοι προπονητές του Τζόκοβιτς – Ο επικρατέστερος και η «βόμβα» του Φέντερερ (pics+vids)

Κοιτάζει την επόμενη μέρα ο Νόβακ Τζόκοβιτς, μετά το διαζύγιο με τον Γκόραν Ιβανίσεβιτς. Ο Νέναντ Ζίμονιτς που εθεάθη στην προπόνηση του Σέρβου και το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον σπουδαίο Ρότζερ Φέντερερ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024