Την αισιοδοξία του για την πορεία του ΚΙΝΑΛ εκφράζει το ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός, Πέτρος Ευθυμίου.

Την αισιοδοξία του για την πορεία του ΚΙΝΑΛ εκφράζει σε συνέντευξη του στο Έθνος της Κυριακής το ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός, Πέτρος Ευθυμίου.

«Έπειτα από δέκα χρόνια δοκιμασίας του λαού μας, διαμορφώνονται για πρώτη φορά οι προϋποθέσεις για μια έξοδο από την κρίση. Ο λαός ζητά πλέον πολιτικές ανάπτυξης γιατί με τον ΣΥΡΙΖΑ, συνειδητοποίησε ότι του επιφυλάσσεται ένα διαρκές μέλλον διαρκούς ανακατανομής της φτώχιας. Το εάν θα απαντηθεί θετικά αυτό το αίτημα θα κρίνει το μέλλον του τόπου. Γι’ αυτό συστρατεύτηκα και πάλι», τονίζει ο κ. Ευθυμίου.

«Το ’74 -’77 το ΠΑΣΟΚ ήταν τρίτο κόμμα, αλλά επέβαλε την ατζέντα του. Σήμερα ο μεν ΣΥΡΙΖΑ περιφέρεται χωρίς στρατηγική, με το φάσμα της ήττας να τον καταδιώκει, ενώ η ΝΔ έχει μεν σωστό σύνθημα την ανάπτυξη, αλλά στο δικό της σχέδιο «ξεχνά», ότι η κοινωνική δικαιοσύνη είναι προϋπόθεση και όχι η κατάληξη της ανάπτυξης.

Το ΚΙΝΑΛ έχει την πιο πλήρη πρόταση, ως προς αυτό το κεντρικό κοινωνικό αίτημα γι αυτό και τα εκλογικά αποτελέσματα θα είναι θετικά και η μετεκλογική του παρουσία θα ισχυροποιείται καθημερινά. Χρειάζεται ένα νέο ήθος στην πολιτική, ανάγκη που περιφρόνησε ο ΣΥΡΙΖΑ» σημειώνει.

Ο κ. Ευθυμίου προσθέτει ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ο μόνος χώρος που έκανε αποφασιστική αυτοκάθαρση και εμπράγματη αυτοκριτική.

«Χρωστάμε ευγνωμοσύνη στον ελληνικό λαό, γιατί, βάζοντάς μας τιμωρητικά για μακρό χρόνο σε σκληρές συνθήκες ύπαρξης, βοήθησε να ξεκαθαρίσει η ήρα από το σιτάρι», τονίζει.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr