Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέα Ζηλανδία : Αθώος δηλώνει ο δολοφόνος 51 ανθρώπων!

Νέα Ζηλανδία : Αθώος δηλώνει ο δολοφόνος 51 ανθρώπων!

Αθώος δηλώνει ο αυστραλός ακροδεξιός εξτρεμιστής Μπρέντον Τάραντ, σε βάρος του οποίου απαγγέλθηκαν κατηγορίες για τη μαζική δολοφονία τον Μάρτιο 51 πιστών μέσα σε δύο τεμένη στην πόλη Κράιστσερτς, στη Νέα Ζηλανδία.

Ο αυστραλός ακροδεξιός εξτρεμιστής Μπρέντον Τάραντ, σε βάρος του οποίου απαγγέλθηκαν κατηγορίες για τη μαζική δολοφονία τον Μάρτιο 51 πιστών μέσα σε δύο τεμένη στην πόλη Κράιστσερτς, στη Νέα Ζηλανδία, δηλώνει αθώος, γνωστοποίησε σήμερα ο συνήγορός του, κατά τη διάρκεια ακροαματικής διαδικασίας.

«Αθώος όλων των κατηγοριών»

Ο δικηγόρος Σέιν Τέιτ επιβεβαίωσε κατά τη διάρκεια βιντεοσύνδεσης από αίθουσα φυλακής υψίστης ασφαλείας στο Οκλαντ, απευθυνόμενος στην έδρα δικαστηρίου της Κράιστσερτς, ότι ο εντολέας του δηλώνει «αθώος όλων των κατηγοριών», ενώ ο Τάραντ καθόταν σιωπηλός σε μικρή απόσταση.

Σύμφωνα με τον δικαστή Κάμερον Μάντερ, η δίκη του Τάραντ θα αρχίσει την 4η Μαΐου 2020. Εχει διαταχθεί η προφυλάκιση του Αυστραλού έως τουλάχιστον την 16η Αυγούστου, όταν θα επανεξεταστεί η υπόθεση.

Τους δολοφόνησε ενώ προσεύχονταν

Τη 15η Μαρτίου, ο Τάραντ, χρησιμοποιώντας ημιαυτόματα τουφέκια εφόδου, άνοιξε πυρ εναντίον των πιστών που προσεύχονταν σε δύο τεμένη στο κέντρο της Κράιστσερτς, ενέργεια που μετέδιδε απευθείας μέσω Facebook.

Σκότωσε 51 ανθρώπους, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά. Επρόκειτο για τη χειρότερη σφαγή στην ιστορία της Νέας Ζηλανδίας σε καιρό ειρήνης.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024