Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ : Βίντεο εμπλέκει το Ιράν στις επιθέσεις κατά των τάνκερ
Σκηνή από το βίντεο που έδωσαν οι ΗΠΑ στη δημοσιότητα και δείχνει, όπως ισχυρίζονται, στελέχη των Φρουρών της Επανάσταση να αφαιρούν νάρκη από την πλευρά του κύτους.

ΗΠΑ : Βίντεο εμπλέκει το Ιράν στις επιθέσεις κατά των τάνκερ

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο το οποίο εμπλέκει άμεσα το Ιράν στις επιθέσεις κατά των δύο δεξαμενοπλοίων, στον Κόλπο του Ομάν.

Οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ έδωσαν στη δημοσιότητα βίντεο που λένε ότι εικονίζει στελέχη των Φρουρών της Επανάστασης, επίλεκτου σώματος των ενόπλων δυνάμεων του Ιράν, καθώς προσεγγίζουν το ένα από τα δύο δεξαμενόπλοια που δέχθηκαν επίθεση χθες στον Κόλπο του Ομάν και αφαιρούν μαγνητική νάρκη που δεν είχε εκραγεί από το πλευρό του κύτους του τάνκερ (βίντεο στο τέλος του κειμένου), καθώς και φωτογραφία (κάτω) που εικονίζει τη νάρκη πάνω στο πλοίο πριν απομακρυνθεί.

«Απομάκρυναν νάρκη»

«Στις 16:10 τοπική ώρα περιπολικό πλοίο κλάσης Γκαστί του σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης προσέγγισε το M/T Kokuka Courageous και παρατηρήθηκε και βιντεοσκοπήθηκε καθώς απομάκρυνε μαγνητική νάρκη που δεν είχε εκραγεί», ανέφερε ο πλοίαρχος του αμερικανικού ΠΝ Μπιλ Ερμπαν σε ανακοίνωση του την οποία διένειμε ηλεκτρονικά, προσθέτοντας «το βίντεο επισυνάπτεται».

Στην ύπαρξη αυτού του βίντεο αναφέρθηκε λίγες ώρες νωρίτερα αμερικανός αξιωματούχος που μίλησε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Πηγή: ΑΠΕ

Only in

Δημήτρης Ψαθάς: Αίσχη και ντροπές της επταετίας

«Γινόντουσαν τέτοια πράματα;»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024