Στην τηλεοπτική εκπομπή Top Tema ο πρόεδρος του κόμματος της αντιπολίτευσης VMRO-DPMNE, Χρίστιαν Μίτσκοσκι, δήλωσε την Τρίτη ότι εάν ο Μητσοτάκης ανοίξει το θέμα (της Συμφωνίας των Πρεσπών) θα καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι να επαναδιαπραγματευθούμε τη Συμφωνία.

«Οχι με τον τρόπο Ζάεφ – Ντιμιτρόφ»

Ωστόσο, η επαναδιαπραγμάτευση θα γίνει όχι με τον τρόπο που τη μονοπώλησε το δίδυμο Ζάεφ- Ντιμίτροφ, αλλά με μια πραγματικά σοβαρή ομάδα εμπειρογνωμόνων, οι οποίοι θα φέρουν μόνο μια προστιθέμενη αξία σε αυτόν τον λαό και αυτήν τη χώρα, σημειώνεται σε μέσα ενημέρωσης της Βόρειας Μακεδονίας.

«Βλέπουμε ότι το αδελφό μας κόμμα στην Ελλάδα, η Νέα Δημοκρατία, η οποία επίσης αντιτίθεται στη Συμφωνία, πρόκειται, ενώ ο Ζάεφ θα είναι πρωθυπουργός, να σχηματίσει κυβέρνηση. Θα δούμε ποια βήματα θα κάνουν σχετικά με τη Συμφωνία» είπε ο ηγέτης του VMRO-DPMNE.

«Εαν μας πετάξουν το γάντι»

«Εάν μας πετάξουν το γάντι, θα δεχθούμε. Εχουμε την άποψη ότι αυτή η συμφωνία είναι επιβλαβής για τη “Δημοκρατία της Μακεδονίας”» είπε ο Μίτσκοσκι.

Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι από τις συνομιλίες που είχε στις Βρυξέλλες, οι έλληνες πολιτικοί δεν γνωρίζουν ποιο είναι το όφελός τους σε αυτή τη συμφωνία.

«Εχουμε μια σειρά από επιπλοκές στην εφαρμογή αυτής της συμφωνίας, βλέπουμε τι συμβαίνει και ο μεγάλος αριθμός των πολιτικών επισκέψεων είναι το αποτέλεσμα της επιδειξιομανίας της κυβέρνησής μας», κατέληξε ο Μίτσκοσκι.

Γράψτε το σχόλιο σας