Με τον Γιούρι Φιλίποφ στον πάγκο του θα πορευτεί και την επόμενη σεζόν ο ΠΑΟΚ, με την ομάδα της Θεσσαλονίκης το απόγευμα της Πέμπτης να ανακοινώνει με κάθε επισημότητα την ανανέωση της συνεργασία της με τον έμπειρο τεχνικό.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Δικέφαλος στην ανακοίνωσή του, ο Ουκρανός κόουτς θα παραμείνει στην τεχνική ηγεσία της ομάδας και θα προσπαθήσει να την επαναφέρει στην κορυφή του ελληνικού βόλεϊ. Υπενθυμίζουμε ότι ο Γιούρι Φιλίποφ αντικατέστησε στα μέσα της χρονιάς τον Σάκη Ψάρρα και οδήγησε την ομάδα του στην κατάκτηση του Κυπέλλου στην Ιεράπετρα, αλλά και στους τελικούς της Volleyleague, όπου ηττήθηκε από τον Ολυμπιακό.
Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:
«Το Τ.Α.Π. ΠΑΟΚ ανακοινώνει την ανανέωση συνεργασίας με τον Γιούρι Φιλίποφ. Ο έμπειρος τεχνικός, θα ηγηθεί της προσπάθειας των ασπρόμαυρων για την επιστροφή στην κορυφή του πρωταθλήματος».
«Να επιστρέψει η ομάδα στην κορυφή»
Μιλώντας μετά την επισημοποίηση της συμφωνίας, ο τεχνικός του ΠΑΟΚ επισήμανε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που μου δίνεται η δυνατότητα να συνεχίσω σε μια μεγάλη ομάδα, όπως είναι ο ΠΑΟΚ. Ευχαριστώ τη διοίκηση για την εμπιστοσύνη που δείχνει στο πρόσωπό μου. Θα κάνουμε το καλύτερο για την επιστροφή της ομάδας στην κορυφή».
Το βιογραφικό του
Σε ότι αφορά το βιογραφικό του Φιλίποφ ως προπονητής, το ΤΑΠ ΠΑΟΚ τονίζει: «Την περίοδο 2006-09 κάθισε στον πάγκος της Λοκομοτίβ Χάρκοβ, με την οποία κατέκτησε 3 κύπελλα και 3 πρωταθλήματα. Ακολούθησε κυπριακή ΑΕΚ Καραβά (2009-11), όπου αναδείχθηκε κυπελλούχος και κέρδισε και το σούπερ καπ. Επιστρέφει την Λοκομοτίβ Χάρκοβ (2011-16) και πανηγυρίζει 5 πρωταθλήματα και ισάριθμα κύπελλα. Ακολουθεί το ΑΠΟΕΛ (2016-17) και η Ντάγκεσταν (2017-18) και η Ιαροσλάβιτς (2018-19). Έχει διατελέσει προπονητής της Εθνικής Ουκρανίας (2006-14)».
Μετά το αίτημα για πειθαρχική δίωξη, το συνδικάτο των διαιτητών (AESAF) προσφεύγει στις κρατικές αρχές κατά του Φλορεντίνο Πέρεθ και του επίσημου καναλιού του συλλόγου για υποκίνηση μίσους.
Η Ρεάλ σχεδιάζει την επιστροφή των μουσικών εκδηλώσεων από τον Ιανουάριο του 2027, όπως αυτή του Αντρέα Μποτσέλι, μετά την κρίση θορύβου και τις αντιδράσεις των κατοίκων γύρω από το Μπερναμπέου.
Παρακολουθήστε βίντεο από την τελευταία προπόνηση της Ρεάλ ενόψει του ισπανικού «εμφυλίου» με τη Βαλένθια στον μεγάλο, δεύτερο ημιτελικό του Final Four της Euroleague (22/5, 21:00).