Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Σφαγή» για τις εκλόγιμες θέσεις στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας ΣΥΡΙΖΑ - Τα επικρατέστερα ονόματα

«Σφαγή» για τις εκλόγιμες θέσεις στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας ΣΥΡΙΖΑ – Τα επικρατέστερα ονόματα

Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ ενέκρινε χθες, εν μέσω εσωκομματικών τριβών που προηγήθηκαν, τα ψηφοδέλτια του κόμματος για αρκετές εκλογικές περιφέρειες της χώρας ωστόσο ακόμη δεν έχει κλείσει το ψηφοδέλτιο Επικρατείας για το οποίο «σφάζονται» κορυφαίοι νυν και πρώην υπουργοί καθώς και στελέχη άλλων κομμάτων τα οποία βρίσκονται με το... ένα πόδι στον ΣΥΡΙΖΑ

Μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας στη χθεσινή συνέντευξή του στον Alpha να δήλωσε για τη μάχη της 7ης Ιουλίου ότι «στον πόλεμο δεν πας για να πεθάνεις» ωστόσο το βέβαιο ότι θα υπάρξουν πολλά «θύματα» και… εκτοπίσεις κορυφαίων κυβερνητικών στελεχών ενόψει της κατάρτισης του ψηφοδελτίου Επικρατείας.

Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ ενέκρινε χθες, εν μέσω εσωκομματικών τριβών που προηγήθηκαν, τα ψηφοδέλτια του κόμματος για αρκετές εκλογικές περιφέρειες της χώρας ωστόσο ακόμη δεν έχει κλείσει το ψηφοδέλτιο Επικρατείας για το οποίο «σφάζονται» κορυφαίοι νυν και πρώην υπουργοί καθώς και στελέχη άλλων κομμάτων τα οποία βρίσκονται με το… ένα πόδι στον ΣΥΡΙΖΑ.

Με βάση τα έως τώρα δημοσκοπικά δεδομένα, ο ΣΥΡΙΖΑ θα εκλέξει τρεις ή στην καλύτερη περίπτωση τέσσερις βουλευτές από το το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, γεγονός που προκαλεί «πονοκέφαλο» στον Αλέξη Τσίπρα ο οποίος θέλει να κρατήσει τις ισορροπίες στο κόμμα, να βάλει πρόσωπα τα οποία ταιριάζουν  στο προφίλ που θέλει να προσδώσει στο νέο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία αλλά και να «χωρέσει» ακόμη και στελέχη από άλλους πολιτικούς χώρους στο πλαίσιο της διεύρυνσης.

Η μία από τις τρεις ή τέσσερις εκλόγιμες θέσεις φαίνεται πως την έχει εξασφαλίσει η Έφη Αχτσιόγλου η οποία από χθες είναι και επισήμως η νέα εκπρόσωπος του κόμματος. Πληροφορίες αναφέρουν ότι και ο γραμματέας του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης – παρά την πανωλεθρία που υπέστη ο ΣΥΡΙΖΑ σε μεγάλους δήμους και περιφέρειες στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές –  «παίζει» δυνατά για μία θέση.

Τα ονόματα που έχουν ακουστεί τα οποία μπορεί να βρεθούν στις επόμενες δύο θέσεις του ψηφοδελτίου Επικρατείας, είναι αυτά του νυν υπουργού Άμυνας Ευάγγελου Αποστολάκη αλλά και του πρώην ευρωβουλευτή του Ποταμιού, καθηγητή Γιώργου Γραμματικάκη ο οποίος θεωρείται ότι έχει την αποδοχή των παραδοσιακών ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και ενδεχομένως – πιστεύουν στην Κουμουνδούρου – ότι θα μπορούσε να φέρει ψήφους από το Ποτάμι το οποίο δεν θα κατέβει στις εθνικές εκλογές.

Ωστόσο, μπορεί να υπάρξουν εκπλήξεις της τελευταίας στιγμής από τον Αλέξη Τσίπρα όσο αφορά την κατάρτιση του ψηφοδελτίου με κάποιο όνομα το οποίο δεν έχει ακουστεί καθόλου. Επίσης, ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει τι θα γίνει με τον Φώτη Κουβέλη (αν δηλαδή θα είναι στο Επικρατείας ή σε κάποια εκλογική περιφέρεια) ενώ φουντώνουν οι φήμες ότι μπορεί να συμπεριληφθεί και κάποιο από τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ που προσχώρησαν στον ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Δημήρης Χατζησωκράτης.

«Συντροφικά» μαχαιρώματα

Τα ψηφοδέλτια σε αρκετές εκλογικές περιφέρειες τα οποία ανακοινώθηκαν χθες, μετά την επικύρωσή τους από την Πολιτική Γραμματεία άναψαν φωτιές στο εσωτερικό του κόμματος καθώς όλοι γνωρίζουν ότι οι πιθανότητες να παραμείνει η κοινοβουλευτική δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ που υπήρχε στο Βουλή, μέχρι τη στιγμή που διαλύθηκε λόγω της προκήρυξης πρόωρων εκλογών, είναι απειροελάχιστες.

Εάν επιβεβαιωθούν οι δημοσκοπικές προβλέψεις οι οποίες βρίσκονται κοντά στο αποτέλεσμα που έβγαλε η κάλπη στις ευρωεκλογές (διαφορά 9,3 ποσοστιαίων μονάδων μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ) τότε η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ την επομένη της 7ης Ιουλίου, μπορεί να μειωθεί ακόμη και στο μισό.

Με βάση αυτό το σενάριο το οποίο φαντάζει και το πιθανότερο, έχουν βγει τα… μαχαίρια μεταξύ συντρόφων, καθώς ο ανταγωνισμός στις περισσότερες περιφέρειες θα χτυπήσει «κόκκινο» και κορυφαία πρώην κυβερνητικά στελέχη θα βρεθούν εκτός κοινοβουλίου.

 Α΄ Αθηνών

Δύσκολη αναμένεται να είναι η μάχη του σταυρού για τους υποψηφίους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην Α΄ Αθηνών καθώς έχουν συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο στελέχη όπως ο Χριστόφορος Βερναρδάρκης, Δημήτρης Τζανακόπουλος, Μυρσίνη Ζορμπά, Ράνια Σβίγκου, Νίκος Φίλης κ.α.

Στο βόρειο τομέα της Β΄ Αθηνών θα «κονταροχτυπηθούν»  οι Ευκλείδης Τσακαλώτος, Κώστας Ζαχαριάδης, Ελένη Αυλωνίτου, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Τάσος Πετρόπουλος κ.α.

Στον δυτικό τομέα της Β΄ Αθηνών φιγουράρουν τα ονόματα των Παναγιώτη Κουρουμπλή, Δημήτρη Βίτσα, Χαρά Καφαντάρη, Παναγιώτης Ρήγας, Νίκος Τόσκας κ.α.

Στο νότιο τομέα της Β΄ Αθηνών θα δοκιμαστούν οι Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Γιάννης Μπαλάφας, Ραλλία Χρηστίδου, Γιάννης Μουζάληας, Γιώργος Κυρίτσης, Γιώργος Βασιλειάδης κ.α.

Sports in

Ο Ζέλσον στο πλάνο του Μεντιλίμπαρ

Ο έμπειρος εξτρέμ είναι παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά με μια κίνηση και ο Μεντιλίμπαρ ποντάρει πολλά πάνω του

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024