Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μητσοτάκης: Και ο Τσίπρας ξέρει ποιος είναι ο «Ρασπούτιν»

Μητσοτάκης: Και ο Τσίπρας ξέρει ποιος είναι ο «Ρασπούτιν»

Ο κ. Μητσοτάκης ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη στο Open Tv, υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι για την κυβέρνηση της ΝΔ θα είναι αδιαπραγμάτευτη η μείωση του ΕΝΦΙΑ ενώ όπως είπε θα διαπραγματευτεί από διαφορετική θέση στις Βρυξέλλες τη μείωση την πλεονασμάτων τα οποία έχει υπογράψει η κυβέρνηση

«Αν κάτι μας διαφοροποιεί από άλλες αντιπολιτεύσεις  είναι ότι είμαστε φειδωλοί  στις εξαγγελίες μας» τόνισε ο  Κυριάκος Μητσοτάκης ενώ ανέφερε πως ο κόσμος της εργασίας θα είναι ωφελημένος από την πολιτική της ΝΔ.

Ο κ. Μητσοτάκης ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη στο Open Tv, υπογράμμισε μεταξύ  άλλων ότι για την κυβέρνηση της ΝΔ θα είναι αδιαπραγμάτευτη η μείωση του ΕΝΦΙΑ ενώ όπως είπε θα διαπραγματευτεί από διαφορετική θέση στις Βρυξέλλες τη μείωση την πλεονασμάτων τα οποία έχει υπογράψει η κυβέρνηση.

Για υπόθεση Novartis

Αναφορικά με τις αποκαλύψεις Αγγελή για την υπόθεση Novartis που έγιναν χθες, ανέφερε πως ο  ενέπλεξε ευθέως δύο υπουργούς της κυβέρνησης σε μία πολιτική σκευωρία.

Είναι ξεκάθαρο, πρόσθεσε,  «ότι υπήρχαν πολιτικές κατευθύνσεις που δόθηκαν από την κυβέρνηση και διασύρθηκαν 10 άνθρωποι» επισήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ κάνοντας λόγο για «σοβαρές καταγγελίες και θα πρέπει να διερευνηθούν από τη Βουλή. Σημείωσε ακόμη πως «όλοι ξέρουμε ποιος είναι ο Ρασπούτιν, κι ο Τσίπρας το ξέρει. Δύο υπουργοί είναι στο Δικαιοσύνης, βγάλτε τα συμπεράσματά σας».

Χαρακτήρισε για μία ακόμη φορά fake news όσα λέγονται από τον ΣΥΡΙΖΑ περί απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων. «Δε θα γίνει καμία απόλυση. Το Δημόσιο θα πρέπει να λειτουργεί με άξιους υπαλλήλους και προφανώς θα πρέπει να υπόκεινται σε αξιολόγηση», τόνισε.

Αναφορικά με τις προσλήψεις στο Δημόσιο και όσα του προσάπτει ο Αλέξης Τσίπρας ότι δεν θα ξεφύγει από την αναλογία πέντε αποχωρήσεις μία πρόσληψη, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως μπορούμε να βελτιώσουμε αυτή την αναλογία και να γίνουν περισσότερες προσλήψεις, αν η  Οικονομία – όπως είπε –  αναπτυχθεί με τους ρυθμούς που θέλουμε.

«Πρέπει να γίνουν στοχευμένες προσλήψεις. Θα προχωρήσουμε σε προσλήψεις σε Υγεία, Αστυνομία και όπου άλλου χρειάζονται» σημείωσε.

Επανέλαβε πως με κυβέρνηση της ΝΔ θα καταργηθεί άμεσα το πανεπιστημιακό άσυλο προκειμένου – όπως ανέφερε – να μη δρουν σε αυτά «μπαχαλάκηδες» ενώ θα μπει μία τάξη στο «άβατο» των Εξαρχείων.

Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να υπόσχεται ότι θα φέρει ανάπτυξη

«Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να υπόσχεται ότι θα φέρει ανάπτυξη όταν μετά από 4,5 χρόνια είναι πενιχρή» υποστήριξε σε άλλο σημείο της συνέντευξης, ενώ δήλωσε πως δεν εμπόδιζαν μνημονιακές δεσμεύσεις τον πρωθυπουργό να υπογράψει τα προεδρικά διατάγματα για το Ελληνικό, να ανακουφίσει τη μεσαία τάξη από τα υπερπλεονάσματα.

«Θα έρθω ως οδοστρωτήρας για ενίσχυση της ανάπτυξης»

«Ναι, θα έλθω ως οδοστρωτήρας για να ενισχυθεί η ανάπτυξη, να έλθουν επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης τονίζοντας πως δεν μίλησε ποτέ για κοινωνικά δικαιώματα που θα πληγούν και έκανε λόγο για Fake news. Επισήμανε μάλιστα ότι στόχος του είναι να ενισχυθούν οι εργαζόμενοι, από τις επιχειρήσεις.

Για συναινέσεις την επόμενη μέρα

Αναφορικά με τις πιθανές συναινέσεις την επόμενη μέρα για μία σειρά νομοσχεδίων, ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε. «Ένα από τα πρώτα νομοσχέδια θα αφορά την ψήφο  των Ελλήνων που διαμένουν στο εξωτερικό. Να μπορούν να ψηφίζουν από εκεί. Για να γίνει νόμος του κράτους, χρειάζονται 200 ψήφοι. Απαιτείται συναίνεση. Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι θα υπάρχει κόμμα που δεν θα το στηρίξει» είπε χαρακτηριστικά .

Πρόσθεσε ωστόσο, ότι  «στον κορμό των κεντρικών μας επιλογών, δεν πιστεύω ότι μπορούν να υπάρχουν συναινέσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ».

«Έτσι θα κυβερνήσω»

Ο κ. Μητσοτάκης ρωτήθηκε ποιος θα είναι ο υπουργός Οικονομικών σε κυβέρνηση της ΝΔ, ωστόσο δεν αποκάλυψε κανένα όνομα ενώ δεν είπε ούτε ποιοι θα βρεθούν στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

«Έχω αποφασίσει ποιος θα είναι υπουργός Οικονομικών. Ξέρω ποιοι θα είναι υπουργοί της κυβέρνησης. Δεν υπάρχουν πολλά πολιτικά πασπαρτού. Υπάρχουν άνθρωποι που ξέρουν να κάνουν συγκεκριμένες δουλειές. Θα τοποθετηθούν οι σωστοί άνθρωποι στις σωστές θέσεις».

Αποκάλυψε ακόμη, ότι το κυβερνητικό σχήμα θα είναι μικρότερο από το τωρινό και ότι δεν θα υπάρχουν αναπληρωτές υπουργοί.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024