Τρίτη 07 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Εξι χρόνια φαγούρα

Εξι χρόνια φαγούρα

Το χειρότερο είναι ότι η δημόσια τηλεόραση ξέπεσε σε κομματικό τσιφλίκι. Χωρίς να τηρούνται καν τα προσχήματα, οι δημοσιογραφικές εκπομπές της έγιναν μετερίζια κυβερνητικής προπαγάνδας.

Πριν από έξι χρόνια ακριβώς έπεφτε το μαύρο στην ΕΡΤ. Και άνοιγε η αυλαία μιας «παράστασης» που άλλοτε γινόταν δραματική, άλλοτε έμοιαζε με κωμειδύλλιο, το συχνότερο όμως παρέπεμπε σε φαρσοκωμωδία και κάποιες φορές σε τσίρκο. Η αντίδραση για την προάσπιση της ελευθερίας και της ενημέρωσης ήταν άμεση και γενική. Κυλιόμενες συγκεντρώσεις έξω από το ραδιομέγαρο, εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, συναυλίες. Ωστόσο και ακρότητες όπως οι γυμναστικές επιδείξεις της Ζωής Κωνσταντοπούλου και της Ραχήλ Μακρή στα κάγκελα της εισόδου αλλά και κρεσέντο από τον Σταμάτη Κραουνάκη που τραγουδούσε στο προαύλιο για «το βρακί της Ευγενίας» (Μανωλίδου) και από κάτω τον αποθέωναν κυρίες που σήμερα αναζητούν καταγγελτικά τον σεξισμό στις μελιτζάνες και τα ραπανάκια. Επί της ουσίας, εκείνο το μαύρο ανέβασε τις ταχύτητες στην πορεία του ΣΥΡΙΖΑ προς την εξουσία.

Και ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε εξουσία και η ΕΡΤ ξανάνοιξε. Αλλά η παραφορά που προκάλεσε τις ακρότητες των πρώτων αντιδράσεων συνεχίστηκε. Και αυτή ακριβώς η παραφορά είναι που μπετονάρει με λαϊκισμό, ένα λαϊκό αίτημα. Οι «νεκροί της ΕΡΤ» κατάντησαν ανέκδοτο όπως και το «Εσύ πού ήσουν όταν έπεφτε μαύρο στην ΕΡΤ», το μνημείο που στήθηκε στην είσοδο έγινε περίγελως και ο σκυλοκαυγάς του Διονύση Τσακνή με τη Ραχήλ Μακρή στα εγκαίνιά του, «μνημείο» πολιτικού ξεπεσμού.

Αυτά όμως είναι γραφικά και, οπωσδήποτε, λιγότερα σημαντικά από το ότι στην ΕΡΤ, στα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ, συνωστίσθηκαν οι περισσότερες από τις σύγχρονες ελληνικές παθογένειες. Ο αρτηριοσκληρωτικός και απολυταρχικός συνδικαλισμός, η «ημετροκρατία», οι αλόγιστες δαπάνες χωρίς ανταποδοτικά οφέλη, η φοβία του εκσυγχρονισμού, η προχειρότητα.

Το χειρότερο όμως είναι ότι η δημόσια τηλεόραση ξέπεσε σε κομματικό τσιφλίκι. Χωρίς να τηρούνται καν τα προσχήματα, οι δημοσιογραφικές εκπομπές της έγιναν μετερίζια κυβερνητικής προπαγάνδας. Πρωθυπουργός και υπουργοί δίνουν συνεντεύξεις όπου δεν υπάρχουν ερωτήσεις αλλά μόνο απαντήσεις. Η σημερινή κατάσταση στην ΕΡΤ είναι, για την ανεξάρτητη δημοσιογραφία και ενημέρωση, τόσο ζοφερή όσο και το μαύρο πριν από έξι χρόνια. Ισως και περισσότερο.

Sports in

Ολυμπιακός: Ο Γκαρντίνι, ο σχεδιασμός για τη νέα σεζόν και τα δεδομένα για Ιντάλγκο

Η ομάδα βόλεϊ Ανδρών του Ολυμπιακού «τρέχει» το σχεδιασμό της νέας αγωνιστική σεζόν. Με τον σπουδαίο Αντρέα Γκαρντίνι να διαδέχεται τον Ντανιέλ Καστελάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Μαϊου 2024