Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Υπομονή ζητά η ΕΕ από Σκόπια και Τίρανα για την ένταξή τους - Στη Μέρκελ ο Ζάεφ

Υπομονή ζητά η ΕΕ από Σκόπια και Τίρανα για την ένταξή τους – Στη Μέρκελ ο Ζάεφ

Ο Ντόναλντ Τουσκ προειδοποίησε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να αρχίσει τις διαπραγματεύσεις για την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας και της Αλβανίας, όμως καμιά απόφαση δεν θα ληφθεί μέσα στις επόμενες ημέρες, επειδή ορισμένα κράτη μέλη προβάλλουν εμπόδια

Τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ, θα δεχθεί το πρωί της Πέμπτης η καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ, όπως ανακοίνωσε ο γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφεν Ζάιμπερτ.

Στην ατζέντα της συνάντησης περιλαμβάνονται «διμερή θέματα, θέματα εξωτερικής και ευρωπαϊκής πολιτικής, καθώς και ζητήματα της περιοχής».

Πριν λίγες μέρες η Άγγελα Μέρκελ απάντησε αρνητικά στην επιθυμία της Κομισιόν για άμεση έναρξη διαπραγματεύσεων με την Αλβανία και τη Βόρεια Μακεδονία, δηλώνοντας ότι μια σχετική απόφαση θα μπορούσε να ληφθεί από γερμανικής πλευράς το νωρίτερο τον Οκτώβριο.

Σήμερα, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, προειδοποίησε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να αρχίσει τις διαπραγματεύσεις για την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας και της Αλβανίας, όμως καμιά απόφαση δεν θα ληφθεί μέσα στις επόμενες ημέρες, επειδή ορισμένα κράτη μέλη προβάλλουν εμπόδια.

«Πιστεύω προσωπικά πως μόνο μία απόφαση μπορεί να ληφθεί: να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις με τη Βόρεια Μακεδονία και την Αλβανία, όπως συνιστά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή» δήλωσε ο Τουσκ, συμπληρώνοντας πως «οφείλω να είμαι ειλικρινής μαζί σας: δεν είναι όλα τα κράτη μέλη έτοιμα να λάβουν την απόφαση να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις αυτές μέσα στις επόμενες ημέρες».

Μερικά κράτη μέλη, μεταξύ των οποίων η Γαλλία, φρενάρουν τις ενταξιακές προοπτικές των χωρών των δυτικών Βαλκανίων, σημειώνει το Γαλλικό Πρακτορείο. Θεωρούν πως ήταν λάθος της ΕΕ να επιτρέψει μια υπερβολικά ταχεία ένταξη χωρών της ανατολικής Ευρώπης τα τελευταία 15 χρόνια στην ΕΕ.

Μια πρώτη συζήτηση προβλέπεται να διεξαχθεί για το θέμα την ερχόμενη Δευτέρα στη διάρκεια της συνόδου των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στο Λουξεμβούργο.

Πηγή: (Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024