Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Τραμπ δίνει τα F-35 στην Πολωνία και στέλνει 2000 στρατιώτες - Πως εμπλέκεται η Ρωσία

Ο Τραμπ δίνει τα F-35 στην Πολωνία και στέλνει 2000 στρατιώτες – Πως εμπλέκεται η Ρωσία

Την αγορά περίπου 30 μαχητικών F-35 νέας γενιάς από την Πολωνία ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, υποδεχόμενος στον Λευκό Οίκο τον Πολωνό ομόλογό του, Αντρέι Ντούντα

Την αγορά περίπου 30 μαχητικών F-35 νέας γενιάς από την Πολωνία ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, υποδεχόμενος στον Λευκό Οίκο τον Πολωνό ομόλογό του, Αντρέι Ντούντα.

«Έχουν ήδη υποβάλει μια επιστολή με το αίτημά τους για τα F-35, και εργαζόμαστε αυτή τη στιγμή μέσω της επίσημης στρατιωτικής διαδικασίας πωλήσεων να τους κάνουμε μια τελική προσφορά» αποκάλυψε αξιωματούχος της κυβέρνησης Τραμπ.

Κατά τη διάρκεια της έναρξης των συνομιλιών των δύο ηγετών ο αμερικανός πρόεδρος αποκάλυψε ότι εξέταζε το ενδεχόμενο να στείλει στην Πολωνία περίπου 2.000 αμερικανούς στρατιώτες που σήμερα σταθμεύουν στη Γερμανία, όμως ακόμη δεν έχει λάβει την οριστική απόφασή του.

Ο Ντούντα έχει δηλώσει ότι εντός της εβδομάδας πρόκειται να παρουσιάσει μια συμφωνία για την ενίσχυση της παρουσίας των αμερικανικών δυνάμεων ασφαλείας στη χώρα του.

«Γιορτάζουμε την αγορά από την Πολωνία πολλών αεροσκαφών F-35», είπε ο Τραμπ, προσθέτοντας ότι κάποια στιγμή θα επισκεφθεί τη χώρα αυτή, όμως ακόμη δεν έχει καθοριστεί η ακριβής ημερομηνία του ταξιδιού του.

Τι θα επιλέξει ο Τραμπ;

Ωστόσο, το κύριο ερώτημα, το οποίο θέτει το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, είναι αν η Ουάσιγκτον θα αψηφήσει τις ρωσικές αντιρρήσεις για τη δημιουργία αμερικανικής βάσης στη χώρα του ΝΑΤΟ.

Το αν, δηλαδή, ο Τραμπ θα διακινδυνεύσει να προβεί σε μια ενέργεια που θα «ενοχλήσει» τη Μόσχα ή θα επιλέξει την απλούστερη επιλογή προσθήκης περισσότερων στρατευμάτων στην τρέχουσα μη μόνιμη δύναμη. Αυτό μέχρι στιγμής δεν είναι σαφές.

Συνάντηση με τον Πούτιν;

Πάντως, σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο ίδιος ο αμερικανός πρόεδρος θα έχει συνάντηση με τον Βλαντιμίρ Πούτιν στην επερχόμενη σύνοδο των G20.

«Θα συναντηθώ με τον Πούτιν στους G20» δήλωσε χαρακτηριστικά υποδεχόμενος στον Λευκό Οίκο τον πρόεδρο της Πολωνίας, Άντρζεϊ Ντούντα.

Από την πλευρά της, πάντως, η Μόσχα διευκρίνισε ότι δεν έχει λάβει οποιαδήποτε πρόταση εκ μέρους της Ουάσιγκτον για την προετοιμασία της διμερούς συνάντησης.

Πρόσθεσε δε, ότι δεν υπάρχει σε εξέλιξη καμία προετοιμασία για επικείμενη επαφή μεταξύ Πούτιν και Τραμπ.

Νωρίτερα, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Ριαμπκόφ, επεσήμανε ότι οι δύο πρόεδροι ενδεχομένως θα συναντηθούν στη σύνοδο των G20, η οποία θα διεξαχθεί στα τέλη Ιουνίου, στην πόλη Οζάκα της Ιαπωνίας.

Ωστόσο, διευκρίνισε ότι αν η Ουάσιγκτον δεν παράσχει στη Μόσχα συγκεκριμένες ενδείξεις σχετικά με την πιθανότητα ή τη μορφή αυτών των συζητήσεων, θα πρόκειται πιθανώς για μία συνάντηση… «στο πόδι».

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024