Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Νέα δολοφονία δημοσιογράφου στο Μεξικό - Η έκτη εντός του 2019

Νέα δολοφονία δημοσιογράφου στο Μεξικό – Η έκτη εντός του 2019

Οι περισσότερες από τις περιπτώσεις πιστεύεται ότι συνδέονται με υποθέσεις ναρκωτικών και πολιτική διαφθορά, με τη  συντριπτική πλειοψηφία των δολοφονιών πάντως να παραμένουν ατιμώρητες, όπως αναφέρει το BBC

Μια Μεξικανή δημοσιογράφος, η Νόρμα Σαράμπια, δολοφονήθηκε την Τρίτη σε περιοχή του νοτιοανατολικού Μεξικού, όπως μεταδίδουν τα τοπικά ΜΜΕ, εξέλιξη που αυξάνει στους έξι τους λειτουργούς του Τύπου που έχουν σκοτωθεί σε επιθέσεις στη χώρα αυτή από την αρχή του 2019.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, η Νόρμα Σαράμπια δέχθηκε επίθεση από δύο ένοπλους κοντά στο σπίτι της, στην πόλη Ουιμανγκίγιο, με τους δράστες της δολοφονίας να διαφεύγουν στη συνέχεια.

Η Νόρμα Σαράμπια ήταν ανταποκρίτρια της Tabasco Hoy για 15 χρόνια και εργαζόταν εδώ και κάποια χρόνια για άλλα τοπικά ΜΜΕ, ανέφερε η εφημερίδα στην ηλεκτρονική της έκδοση.

Οι περισσότερες από τις περιπτώσεις πιστεύεται ότι συνδέονται με υποθέσεις ναρκωτικών και πολιτική διαφθορά, με τη  συντριπτική πλειοψηφία των δολοφονιών πάντως να παραμένουν ατιμώρητες, όπως αναφέρει το BBC.

Το Μεξικό είναι η τρίτη πιο επικίνδυνη χώρα στον πλανήτη για τους εργαζόμενους στα μέσα ενημέρωσης, πίσω μόνο από τη Συρία και το Αφγανιστάν, με τουλάχιστον 100 δημοσιογράφους να έχουν δολοφονηθεί από το 2000, σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα (Reporters sans Frontières, RSF), ενώ η Νόρμα Σαράμπια είναι έκτη δημοσιογράφος που βρίσκεται μέσα στο 2019.

Sports in

«Τελικός» για Παναθηναϊκό στην Μπολόνια και στο… βάθος ντέρμπι «αιωνίων»

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται (29/3, 21:30) στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια για την 32η αγωνιστική της Euroleague με στόχο να διατηρηθεί στην τετράδα και να συνεχίσει στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024