Οι Ελληνοκύπριοι πρέπει να πάρουν το μήνυμα ότι Τουρκία και ψευδοκράτος αγωνίζονται σε συνεργασία ως ένα σώμα, είπε ο «πρωθυπουργός» των κατεχομένων Ερσίν Τατάρ, σε δηλώσεις του που μεταδίδονται από τα κατεχόμενα.

Σημαντική δύναμη η Τουρκία

Ο κ. Τατάρ τόνισε ότι οι καλές σχέσεις με την Τουρκία είναι σημαντικές και πρέπει να είναι κανείς προσεκτικός για «παιχνίδια» που έχουν ως στόχο να βλάψουν αυτές τις σχέσεις.

Πρόσθεσε ότι η Τουρκία αποτελεί σημαντική δύναμη με τη μεγαλύτερη ακτογραμμή στην Ανατολική Μεσόγειο. Αναφορικά με την ένταση στην ίδια περιοχή, ο κ. Τατάρ είπε ότι υπάρχουν δύο ισότιμες κοινότητες στο νησί, οι Τουρκοκύπριοι και οι Ελληνοκύπριοι και ότι οι Ε/κ πρέπει να δεχτούν τους Τ/κ, όπως οι Τ/κ αποδέχονται την ε/κ κοινότητα.

Υποστήριξε ότι η διαδικασία της ομοσπονδίας στο Κυπριακό έχει τελειώσει και ότι η λύση των δύο κρατών πρέπει να έρθει στο τραπέζι.

Επικρατεί ομογνωμία στην «κυβέρνηση»

Ο «πρωθυπουργός» του ψευδοκράτους συναντήθηκε επίσης με πλατφόρμα οικονομικών οργανώσεων και διαβεβαίωσε ότι η νέα «κυβέρνηση» θα φέρει πολιτική σταθερότητα.

Ο κ. Τατάρ είπε ότι στην «κυβέρνηση» επικρατεί ομογνωμία στο θέμα του Κυπριακού, της οικονομίας και των σχέσεων με την Τουρκία.

Υπογράμμισε επίσης ότι επιταχύνονται οι διεργασίες για το οικονομικό πρωτόκολλο και πως η χρηματοδότηση θα επισπευσθεί σε συνεργασία με την Τουρκία.

Πηγή: ΚΥΠΕ