Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τσίπρας: Ζητάμε συγγνώμη από τον ελληνικό λαό για τις μετατάξεις

Τσίπρας: Ζητάμε συγγνώμη από τον ελληνικό λαό για τις μετατάξεις

«Η πιο έμπρακτη απόδειξη ότι λάβαμε το μήνυμα των εκλογών ήταν η προκήρυξη εθνικών εκλογών το ίδιο βράδυ, για να αποφασίσει ο λαός ποιος θέλει να κυβερνά τον τόπο» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Στο σεβασμό που έδειξε στη λαϊκή ετυμηγορία, όπως αυτή φάνηκε στην κάλπη των ευρωεκλογών, στάθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha, ενώ για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι στο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχαν εκτιμήσει τη διαφορά με τους πολιτικούς τους αντιπάλους, αλλά και τον βαθμό δυσαρέσκειας των πολιτών. «Η πιο έμπρακτη απόδειξη ότι λάβαμε το μήνυμα των εκλογών ήταν η προκήρυξη εθνικών εκλογών το ίδιο βράδυ, για να αποφασίσει ο λαός ποιος θέλει να κυβερνά τον τόπο» τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Το δίλημμα της εθνικής κάλπης είναι ποιοι θα μας κυβερνήσουν αλλά και με ποιο πρόγραμμα για τα επόμενα χρόνια, αν θα συνεχιστεί η πορεία συνεχούς ελάφρυνσης όσων έπληξε η κρίση» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ παράλληλα, υποστήριξε ότι οι εκλογές της 7ης Ιουλίου είναι η πρώτη εκλογική αναμέτρηση που διεξάγεται με «ασφάλεια», καθώς τα προγράμματα των κομμάτων δεν θα τεθούν υπό την αίρεση της τρόικας.

Για το δίλημμα των εκλογών ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως αυτό είναι: «Έξοδος από τα μνημόνια ή πισωγύρισμα», προσθέτοντας: «Επικαλούμαστε την λογική κι όχι τον φόβο. Θέλουμε αυτή η αναμέτρηση να είναι μια σύγκριση προγραμμάτων».

«Ο λαός έβαλε πλάτη στα δύσκολα, ειδικότερα η μεσαία διαστρωμάτωση. Και είπαμε ότι εφόσον έχουμε πλέον τα «κλειδιά» στα χέρια μας να μειώσουμε τα πλεονάσματα από το 2020» υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας για το ζήτημα των παροχών που εξήγγειλε, συμπληρώνοντας: «Ήρθε η στιγμή για οφέλη για τη μεσαία τάξη, χωρίς να διαλύσουμε τους πιο αδύναμους».

«Η ΝΔ λέει μείωση φόρων έναντι μείωσης δαπανών και δαπάνες είναι το κοινωνικό κράτος, οι μισθοί και οι συντάξεις και τα επιδόματα» σημείωσε ο κ. Τσίπρας. «Εμείς ξεκαθαρίσαμε ότι δεν θα γίνουν απολύσεις» ανέφερε ο πρωθυπουργός υπογραμμίζοντας πως « η ΝΔ θέλει να θεσπίσει την αναλογία 1:5 στις απολύσεις – προσλήψεις, ενώ εμείς επιμένουμε στην αναλογία 1:1».

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στο ζήτημα των μετατάξεων δημοσίων υπαλλήλων στη Βουλή, γεγονός που οδήγησε σε δική του παρέμβαση, υποστηρίζοντας ότι το φαινόμενο των μετατάξεων ρίχνει βαριά σκιά στο πολιτικό σύστημα. «Ήταν λάθος αυτό που έγινε διακομματικά μετά από την τροπολογία του κ. Τραγάκη. Χρωστάμε μια συγγνώμη για αυτό στον ελληνικό λαό, όχι μόνο στα μέλη μας και στο κόμμα μας» τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Είπαμε στην αντιπολίτευση ελάτε να ορίσουμε μαζί την ηγεσία της Δικαιοσύνης, αλλά μας είπαν «όχι»» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας για το θέμα του ορισμού των νέων επικεφαλής των Ανωτάτων Δικαστηρίων, ενώ πρόσθεσε ότι έχει ήδη σταλεί το σχετικό διάταγμα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος –σύμφωνα με τον πρωθυπουργό- θα το υπογράψει όταν πρέπει.

«Λαγός» ο Στουρνάρας

Τα «πυρά» του κ. Τσίπρα δεν απέφυγε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, με τον πρωθυπουργό να τον χαρακτηρίζει «λαγό της ΝΔ». «Αυτές οι αιτιάσεις σημείωσε ακούγονται και από κύκλους εντός Ελλάδας, όπως ο διοικητής της Τράπεζας που συνηθίζει να βγαίνει σαν λαγός και να κάνει προβλέψεις μπακαλικής. Είναι δυνατόν να κάνει προβλέψεις του πλεονάσματος; Είχε πει ότι θα έπρεπε να πάει η χώρα σε γραμμή στήριξης και το είχε επιχειρηματολογήσει ως αδυναμία του πολιτικού συστήματος. Βλέπουμε από τη μία τον κ. Στουρνάρα, από την άλλη ορισμένους κύκλους στην ΕΕ. Όταν ανακοινώσαμε τα μέτρα στο Ζάππειο δεν υπήρξε αντίδραση εκτός από τον κ. Βέμπερ που είπε ότι είναι λεφτά των Ευρωπαίων πολιτών. Όχι είναι του ελληνικού λαού. Και στην συνέχεια ο κ. Ρέγκλινγκ που επίσης ανήκει σε συγκεκριμένη πολιτική οικογένεια αλλά αυτά που είπε δεν έχουν βάση» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Καταλήγοντας, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο, σημειώνοντας πως «η Ελλάδα έχει ικανότατες ένοπλες δυνάμεις» και πως «δεν απειλούμε κανέναν αλλά δε φοβόμαστε και κανέναν».

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024