Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φατίχ Ντονμέζ : Η Τουρκία δεν θα λυγίσει σε καμία απειλή

Φατίχ Ντονμέζ : Η Τουρκία δεν θα λυγίσει σε καμία απειλή

Τα αρμόδια υπουργεία έχουν λάβει νομικά και πολιτικά μέτρα για να εμποδίσουν τις ενέργειες που θα αγνοήσουν τη διεθνή κυριαρχία της Τουρκίας, σύμφωνα με τον τούρκο υπουργό Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ.

Η Τουρκία δεν θα λυγίσει σε καμιά απειλή, δήλωσε ο τούρκος υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ, σχολιάζοντας την απόφαση για ένταλμα σύλληψης του προσωπικού του τουρκικού γεωτρύπανου Πορθητής.

«Εχουν λάβει τα μέτρα τους»

Στις δηλώσεις του, ο Ντονμέζ είπε ότι τα αρμόδια υπουργεία έχουν λάβει και θα συνεχίσουν να λαμβάνουν νομικά και πολιτικά μέτρα για να εμποδίσουν τις ενέργειες που θα αγνοήσουν τη διεθνή κυριαρχία της Τουρκίας.

Ανέφερε ότι δεν θα επιτρέψουν «να γίνει σφετερισμός των δικαιωμάτων της ‘τδβκ’ και των Τουρκοκυπρίων», προσθέτοντας ότι θα συνεχίσουν τις προσπάθειές τους «για τη διασφάλιση ειρήνης στην περιοχή, διαμερίζοντας δίκαια τις πηγές της Κύπρου και της Μεσογείου δια της αρχής της δικαιοσύνης».

Ο κ. Ντονμέζ είπε ότι θα συνεχίσουν τις δραστηριότητες έρευνας και γεώτρησής τους όπως έχει σχεδιαστεί στις περιοχές που έχουν λάβει «αδειοδότηση» χωρίς καμιά υποχώρηση από τα δικαιώματά τους.
«Και το γεωτρύπανο Γιαβούζ μόλις ολοκληρώσει τις εργασίες προετοιμασίας θα ξεκινήσει τις επιχειρήσεις του στην περιοχή», ανέφερε.

«Η Τουρκία ενεργεί με το διεθνές δίκαιο»

Ο τούρκος υπουργός δήλωσε ότι «η ελληνοκυπριακή διοίκηση νοτίου Κύπρου», όπως αποκάλεσε την Κυπριακή Δημοκρατία, συνεχίζει «τη στάση και συμπεριφορά της, η οποία δεν έχει καμιά νομική βάση ενάντια στις δραστηριότητες γεώτρησης της Τουρκίας στη Μεσόγειο που διεξάγονται με βάση το διεθνές δίκαιο».

«Παρά τις εν ισχυρισμό απειλές για σύλληψη του προσωπικού του γεωτρυπάνου μας Πορθητή, οι δραστηριότητές μας θα συνεχιστούν χωρίς καμιά καθυστέρηση», είπε ο Φατίζ Ντονμέζ, προσθέτοντας ότι «η Τουρκία δεν έχει λυγίσει σε καμιά απειλή και δεν θα λυγίσει ούτε και από δω και πέρα».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024