Για την ανδρική κολεξιόν Άνοιξη/Καλοκαίρι 2020 του οίκου Prada, το AMO -το στούντιο ερευνών του OMA, του αρχιτεκτονικού γραφeίου του Ρεμ Κόολχαας- επινόησε μια εγκατάσταση φωτός για να ενισχύσει τις μνημειώδεις βιομηχανικές διαστάσεις του σιλό στην αποβάθρα Μινσένγκ στη Σαγκάη.

Στο παρελθόν, το 80.000 τόνων σιλό στη Μινσένγκ χρησιμοποιείτο για αποθήκευση σιτηρών και σπόρων. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα σιλό στην Ασία και τόσο το στούντιο AMO όσο και ο οίκος Prada το περιέγραψαν ως ένα «ακούσιο μνημείο».

Για την εγκατάσταση, που έφερε την επωνυμία «Illuminated Vista», διατηρήθηκε ο αρχικός χαρακτήρας του. Σειρά φωτισμών νέον υπογράμμισαν το βιομηχανικό σχήμα του, ντύνοντάς το με απαλά παστέλ χρώματα.

Η γραμμική πασαρέλα χαράχτηκε κάθετα στον διαμήκη άξονα του χώρου και οι επισκέπτες κάθισαν στο κεντρικό κλίτος, σε μια αμφιθεατρική τοποθέτηση των καθισμάτων, απομίμηση του σχήματος των σιλό.

Μετά το show, οι επισκέπτες προς κλήθηκαν στον έβδομο όροφο του κτηρίου: ο χώρος ήταν διαμορφωμένος γύρω από διάφορες περφόρμανς οι οποίες λάμβαναν χώρα σε μια ποικιλία σκηνών. Ένα lounge bar φιλοξένησε το δείπνο και μια σειρά από θεατρικά και μουσικά δρώμενα, πριν ανοίξει το κλαμπ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ