Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κομισιόν : Σε επαφή με την Ελλάδα για τις καταγγελίες σχετικά με τους μετανάστες

Κομισιόν : Σε επαφή με την Ελλάδα για τις καταγγελίες σχετικά με τους μετανάστες

Η Επιτροπή «λαμβάνει υπόψη της σοβαρά» όλες τις καταγγελίες που αναφέρονται σε κακομεταχείριση μεταναστών, τονίζει η εκπρόσωπος της ΕΕ για ζητήματα μετανάστευσης. «Περιμένουμε τις ελληνικές αρχές να απαντήσουν σε αυτές τις καταγγελίες και συνεχίζουμε να παρακολουθούμε την κατάσταση από κοντά», κατέληξε.

Σε επαφή με τις ελληνικές αρχές σχετικά με τις καταγγελίες για παράνομες επαναπροωθήσεις μεταναστών στον Έβρο βρίσκεται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σύμφωνα με την εκπρόσωπο για ζητήματα Μετανάστευσης, Νατάσα Μπερτό.

Ερωτηθείσα σχετικά με τις εν λόγω καταγγελίες, η Ν. Μπερτό ανέφερε πως η Επιτροπή έχει δει τα δημοσιεύματα για τις φερόμενες επαναπροωθήσεις.

Δήλωσε επίσης ότι η Επιτροπή «λαμβάνει υπόψη της σοβαρά» όλες τις καταγγελίες που αναφέρονται σε κακομεταχείριση μεταναστών, εκφράζοντας παράλληλα «ανησυχία» για αυτές.

Σημείωσε, δε, ότι η Επιτροπή βρίσκεται σε επαφή με τις ελληνικές αρχές και ότι είναι πάνω απ’ όλα «ευθύνη των ελληνικών αρχών ο σεβασμός των δικαιωμάτων» των μεταναστών.

«Περιμένουμε τις ελληνικές αρχές να απαντήσουν σε αυτές τις καταγγελίες και συνεχίζουμε να παρακολουθούμε την κατάσταση από κοντά», κατέληξε η εκπρόσωπος της Επιτροπής.

Πηγή : ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

«Τρέλα»: Οι πανηγυρισμοί των Ερυθρόλευκων για την ιστορική πρόκριση (pics+vids)

Οι Ερυθρόλευκοι προκρίθηκαν στον τελικό του UEFA Youth League, με τους παίκτες της πειραϊκής ομάδας να πανηγυρίζουν με την ψυχή τους την θρυλική πρόκριση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024