Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κατρούγκαλος: Η Τουρκία δεν θέλει θερμό επεισόδιο, αλλά μπορεί να προκύψει από ατύχημα

Κατρούγκαλος: Η Τουρκία δεν θέλει θερμό επεισόδιο, αλλά μπορεί να προκύψει από ατύχημα

«Ήδη οι προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας στην Κυπριακή ΑΟΖ δημιουργούν συνθήκες μεγάλης έντασης, θα μπορούσε να πει κανείς κρίσης... Προοπτική θερμού επεισοδίου δεν βλέπω γιατί δεν είναι στις προοπτικές της άλλης πλευράς. Δεν ήταν ποτέ στρατηγική της ο πόλεμος. Ξέρει η Τουρκία, δεν υπάρχει σενάριο πολέμου που να κερδίζεται στο Αιγαίο», είπε ο υπουργός Εξωτερικών

Πιθανό θεωρεί ένα θερμό επεισόδιο με την Τουρκία στο Αιγαίο ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, έστω και από ατύχημα. Μιλώντας στον ρ/σ Real Fm, ο κ. Κατρούγκαλος εξέφρασε την άποψη πως η γείτων χώρα δεν επιδιώκει αυτή την περίοδο να συμβεί κάτι τέτοιο, ωστόσο «όσο συσσωρεύεται ένταση με τη συνέχιση των προκλητικών ενεργειών της, πρέπει και εμείς να παίρνουμε τα αντίστοιχα μέτρα, και για αυτό τον λόγο μπορεί να προκύψει από ατύχημα ένα θερμό επεισόδιο», είπε χαρακτηριστικά.

«Ακριβώς για αυτό τον λόγο εμείς προχωρούμε στα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης πρακτικά δηλαδή στη συζήτηση με την άλλη πλευρά, όχι για να λύσουμε τα προβλήματά μας, αλλά πώς θα αποφύγουμε αυτή η κλιμάκωση της έντασης να οδηγήσει σε κάτι που δεν θέλουμε», πρόσθεσε.

«Όταν μιλάμε για εγρήγορση δεν εννοούμε απλώς να το λέμε δυνατά, εννοούμε ότι κάνουμε κάθε αναγκαία διπλωματική ενέργεια ούτως ώστε το μήνυμα να είναι σαφές προς την άλλη πλευρά ότι ούτε να το διανοηθεί… Ήδη οι προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας στην Κυπριακή ΑΟΖ δημιουργούν συνθήκες μεγάλης έντασης, θα μπορούσε να πει κανείς κρίσης… Προοπτική θερμού επεισοδίου προσωπικά δεν βλέπω γιατί δεν είναι ούτε στις προοπτικές, στις προθέσεις της άλλης πλευράς. Δεν ήταν ποτέ στρατηγική της ο πόλεμος. Ξέρει η Τουρκία, δεν υπάρχει σενάριο πολέμου που να κερδίζεται στο Αιγαίο, είναι χαμένη υπόθεση ο πόλεμος και για τις δύο πλευρές. Εμείς είμαστε φιλειρηνική δύναμη και αυτοί όμως αντιλαμβάνονται το τεράστιο κόστος που θα έχει», είπε ο κ. Κατρούγκαλος.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024