Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
«Πόλεμος» για το αναβατόριο στην Ακρόπολη - Διώχνουν την αρχαιολόγο που ξενάγησε τον Ομπάμα

«Πόλεμος» για το αναβατόριο στην Ακρόπολη – Διώχνουν την αρχαιολόγο που ξενάγησε τον Ομπάμα

Μετά την περιπέτεια του μικρού Ερμή, ο οποίος δεν μπορούσε να ανέβει στον Ιερό Βράχο με το αναπηρικό του αμαξίδιο το θέμα πήρε μεγάλες διαστάσεις με τον υφυπουργό Πολιτισμού Κώστα Στρατή να ζητάει τις παραιτήσεις των υπευθύνων.

Σε μείζον ζήτημα για το υπουργείο Πολιτισμού έχει εξελιχθεί το θέμα του χαλασμένου αναβατορίου στην Ακρόπολη.

Μετά την περιπέτεια του μικρού Ερμή, ο οποίος δεν μπορούσε να ανέβει στον Ιερό Βράχο με το αναπηρικό του αμαξίδιο το θέμα πήρε μεγάλες διαστάσεις με τον υφυπουργό Πολιτισμού Κώστα Στρατή να ζητάει τις παραιτήσεις των υπευθύνων.

Παρόλο που το αναβατόριο λειτουργεί τώρα κανονικά και το συγκεκριμένο περιστατικό έλαβε χώρα το Μάρτιο ο κ. Στρατής απαίτησε να φύγει από τη θέση της η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών Ελένη Μπάνου – η αρχαιολόγος που είχε ξεναγήσει τον Ομπάμα.

Μαζί της ζητήθηκε να απομακρυνθεί και ο Σπύρος Προύσαλης, προϊστάμενος του Τμήματος Αρχαιολογικών Έργων και Μελετών, ωστόσο καμία από τις δύο παραιτήσεις δεν έχουν πραγματοποιηθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του υπουργείου το αναβατόριο από το 2004 που δημιουργήθηκε παρουσίαζε κάποια μικρά προβλήματα τα οποία μετά το 2015 εντάθηκαν σημαντικά.

Εδώ και μήνες γινόντουσαν συσκέψεις για το συγκεκριμένο ζήτημα με τους υπεύθυνους του υπουργείου χωρίς ωστόσο να φροντίσουν να δοθεί μια γρήγορη και αποτελεσματική λύση.

Η κ. Μπανού πάντως μέσω ανθρώπων του περιβάλλοντος της επιμένει ότι δεν έχει κάποια ευθύνη στο συγκεκριμένο ζήτημα και διαμηνύει ότι θα δώσει άμεσα στη δημοσιότητα όλα τα σχετικά έγγραφα που καταρρίπτουν τους ισχυρισμούς του υφυπουργού περί «ολιγωρίας και σειρά λανθασμένων χειρισμών».

Sports in

Oλυμπιακός: Γητευτής ονείρων

Ο Ολυμπιακός του σήμερα είναι ικανός για τα πάντα. Οι δε ποδοσφαιριστές του αποφασισμένοι στον απόλυτο βαθμό, να τα δώσουν όλα. Γιατί πολύ απλά, θέλουν τα να νιώσουν όλα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024