Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Στα... μανταλάκια οι οφειλέτες της εφορίας

Στα… μανταλάκια οι οφειλέτες της εφορίας

Το κριτήριο για τη δημοσιοποίηση είναι οι οφειλές που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες

Θέμα ημερών είναι η δημοσιοποίηση μιας ενιαίας λίστας όσων οφείλουν πάνω από 150.000 ευρώ στην εφορία και στα ασφαλιστικά ταμεία και έχει παρέλθει ένα έτος από τότε που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμα.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) έχει υποχρέωση μια φορά κάθε χρόνο να δημοσιοποιεί τα στοιχεία των μεγαλοοφειλέτων του δημοσίου.

Η δημοσιοποίηση αυτή είναι ένα από τα μέτρα πίεσης του υπουργείου προς τους οφειλέτες προκειμένου να προχωρήσουν σε ρύθμιση ή εξόφληση των οφειλών τους.

Η λίστα

Στη λίστα περιλαμβάνονται φυσικά και νομικά πρόσωπα τα οποία έχουν πτωχεύσει και εμφανίζονται να χρωστούν υπέρογκα ποσά που δεν πρόκειται να εξοφληθούν ποτέ.

Την ίδια στιγμή περιλαμβάνοντα και αρκετοί οφειλέτες με μικρότερες οφειλές οι οποίοι πιέζονται προκειμένου να πληρώσουν ή να ρυθμίσουν τις οφειλές τους κάνοντας χρήση της πάγιας ρύθμισης των 12 δόσεων ή εσχάτως της έκτακτης ρύθμισης των 120 δόσεων.

Σύμφωνα με όσα προβλέπει η σχετική νομοθεσία, μέχρι τις 20 Ιουνίου όλοι οι οφειλέτες θα λάβουν με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προειδοποίηση ότι εφόσον δεν ρυθμίσουν ή εξοφλήσουν τις οφειλές τους, τότε τα στοιχεία τους θα δημοσιοποιηθούν.

Το κριτήριο για τη δημοσιοποίηση, εκτός από το συνολικό ύψος της οφειλής, είναι να παραμένει η οφειλή ληξιπρόθεσμη για περισσότερο από ένα έτος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το συνολικό ληξιπρόθεσμο υπόλοιπο των χρεών προς την Εφορία στο τέλος του πρώτου τριμήνου του 2019, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ, διαμορφώθηκε στα 104,3 δισ ευρώ.

Sports in

«Τελικός» για Παρτιζάν και Ολυμπιακό στο Βελιγράδι

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται απόψε (28/3, 21:30) στο Βελιγράδι από την Παρτιζάν για την 32η αγωνιστική της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024