Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στέλνει 6.000 στρατιώτες στα σύνορα το Μεξικό για να... πείσει τον Τραμπ

Στέλνει 6.000 στρατιώτες στα σύνορα το Μεξικό για να… πείσει τον Τραμπ

Το Μεξικό πρότεινε στις Ηνωμένες Πολιτείες να στείλει έως και 6.000 άνδρες της εθνοφρουράς στα νότια σύνορά του με τη Γουατεμάλα για να ανακόψει τις μεταναστευτικές ροές.

Το Μεξικό πρότεινε στις Ηνωμένες Πολιτείες να στείλει έως και 6.000 άνδρες της εθνοφρουράς στα νότια σύνορά του με τη Γουατεμάλα για να ανακόψει τις μεταναστευτικές ροές, σύμφωνα με δύο πηγές που έχουν γνώση των συνομιλιών που διεξάγονται στην Ουάσιγκτον.

Να αποφύγουν τους δασμούς

Η κυβέρνηση του Μεξικού έχει στείλει αντιπροσωπεία υψηλόβαθμων αξιωματούχων στην αμερικανική πρωτεύουσα για διαπραγματεύσεις ώστε να μην επιβληθούν οι δασμοί στα εισαγόμενα μεξικανικά προϊόντα που έχει προαναγγείλει ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Το υπουργείο Οικονομικών του Μεξικού εξάλλου ανακοίνωσε νωρίτερα ότι πάγωσε τους τραπεζικούς λογαριασμούς περίπου 20 προσώπων που πιστεύεται ότι συνδέονται με τη διακίνηση παράτυπων μεταναστών και συμμετείχαν στην οργάνωση καραβανιών που επιχείρησαν να φτάσουν στις ΗΠΑ.

Στην ανακοίνωσή του το υπουργείο αναφέρει ότι οι υπηρεσίες πληροφοριών της χώρας κατονόμασαν 26 πρόσωπα ως ύποπτα για εμπλοκή «στη διακίνηση μεταναστών και τη στήριξη των παράνομων καραβανιών».

Οι παράνομες πληρωμές

Σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, εντοπίστηκαν οικονομικές συναλλαγές αρχής γενομένης από τον Οκτώβριο του 2018, όταν αναχώρησαν τα πρώτα καραβάνια από την Κεντρική Αμερική για να φτάσουν σε έξι πόλεις στα σύνορα με τις ΗΠΑ.

«Υπήρχαν υποψίες για παράνομες πληρωμές από τους μετανάστες και κατόπιν επιβεβαιώθηκε η σχέση μεταξύ της κατάθεσης χρημάτων και του περάσματος των καραβανιών» είπε η πηγή.

Καταθέσεις χρημάτων έγιναν από το Σαλβαδόρ, την Ονδούρα, τη Γουατεμάλα, το Καμερούν, τις ΗΠΑ και τη Βρετανία.

Τα ονόματα των φερόμενων διακινητών προστέθηκαν στη μαύρη λίστα των προσώπων στα οποία απαγορεύεται η πρόσβαση στο μεξικανικό τραπεζικό σύστημα.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Βόμβα από Βόλο και Μπέο: «Ο Καρυπίδης πήρε τηλέφωνο τον Μπερτόγλιο, η δικαιοσύνη έχει πλέον τον λόγο»!

Με ανακοίνωση του ο Βόλος κατήγγειλε παρέμβαση του ιδιοκτήτη του Άρη Θόδωρου Καρυπίδη επικοινωνώντας τηλεφωνικά με τον Μπερτόγλιο και τονίζοντας πως «το περιεχόμενο της συζήτησης και η αιτία του τηλεφωνήματος προφανώς και είναι γνωστό σε όλους»!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024