Οι αστυνομικοί που ερευνούν τον τρίτο φόνο τρανς γυναίκας στο Ντάλας του Τέξας μέσα σε διάστημα ενός έτους δεν πιστεύουν ότι κυκλοφορεί ελεύθερος ένας κατά συρροή δολοφόνος που έχει βάλει στο στόχαστρο μια από τις πιο περιθωριοποιημένες κοινότητες της πόλης.

Το πτώμα της Σαϊνάλ Λίντσεϊ ανασύρθηκε από την τεχνητή λίμνη Γουάιτ Ροκ Λέικ την 1η Ιουνίου και έφερε εμφανή σημάδια βίας, σύμφωνα με την αρχηγό της αστυνομίας Ρενί Χολ. Οι τοπικές αρχές έχουν ζητήσει τη βοήθεια του FBI για να λύσουν το μυστήριο.

Δύο εβδομάδες μετά

Η δολοφονία της Λίντσεϊ σημειώθηκε δύο εβδομάδες αφότου άλλη αφροαμερικανή διαφυλική γυναίκα, η Μαχλέιζια Μπούκερ, πυροβολήθηκε στο Βάλεϊ Γκλεν Ντράιβ, στα νότια του Γουάιτ Ροκ Λέικ. Πέρσι τον Οκτώβριο είχε δολοφονηθεί τρίτη τρανς γυναίκα στα νοτιοανατολικά προάστια της πόλης.

Η Χολ απέρριψε τους φόβους της κοινότητας ΛΟΑΔ ότι ένας κατά συρροή δολοφόνος έχει βάλει στο στόχαστρό του τις διαφυλικές γυναίκες. Εκπρόσωπος της αστυνομίας είπε την Τετάρτη στο Thomson Reuters Foundation ότι οι αρχές δεν έχουν κάποιο καινούριο στοιχείο για τις δολοφονίες αυτές.

«Επί του παρόντος δεν έχουμε αποδείξεις που να επιβεβαιώνουν (την ύπαρξη κατά συρροή δολοφόνου) αλλά αυτό που ζητάμε από όλα τα μέλη της κοινότητάς μας είναι να επαγρυπνούν», είπε η Χολ στους δημοσιογράφους.

ΗΠΑ: Δολοφονήθηκαν 26 διαφυλικές γυναίκες το 2018

«Εχουμε πολύ καλή σχέση συνεργασίας με τους διαφυλικούς, με την κοινότητα ΛΟΑΔ και εργαζόμαστε μαζί για να διασφαλίσουμε ότι ο καθένας θα αισθάνεται ασφαλής και μπορεί να επικοινωνήσει με κάποιον αν έχει οποιαδήποτε ανησυχία», πρόσθεσε.

Οι δολοφονίες αυτές, σύμφωνα με τους ακτιβιστές της κοινότητας ΛΟΑΔ, αποδεικνύουν ότι οι τρανς άνθρωποι, ιδίως οι μαύρες γυναίκες, διατρέχουν μεγάλο κίνδυνο να πέσουν θύματα βίας.

Η οργάνωση Human Rights Campaign, η μεγαλύτερη ομάδα προάσπισης των δικαιωμάτων των ΛΟΑΔ, κατήγγειλε ότι τουλάχιστον 26 διαφυλικές γυναίκες δολοφονήθηκαν στις ΗΠΑ το 2018 και άλλες 29 το 2017.

Η Ρενί Χολ είπε ότι η αστυνομία συνεργάζεται με την οργάνωση ΛΟΑΔ Abounding Prosperity Inc του Ντάλας «για να διασφαλίσει ότι όλοι θα αισθάνονται ασφαλείς».

Πηγή: ΑΠΕ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο