Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γιατρός δολοφόνησε 25 ασθενείς του δίνοντάς τους παυσίπονα

Γιατρός δολοφόνησε 25 ασθενείς του δίνοντάς τους παυσίπονα

Θύματα του 43χρονου ήταν συνήθως άτομα που νοσηλεύονταν σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ οι δόσεις που τους χορηγούσε ήταν μεγαλύτερες από αυτές που δίνουν οι γιατροί σε ασθενείς μετά από επεμβάσεις

Στο εδώλιο δικαστηρίου κάθισε ένας γιατρός στο Οχάιο, ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία 25 ασθενών του. Όπως αποδείχθηκε, τους χορηγούσε μεγάλες δόσεις ενός οπιοειδούς, που επέφεραν τον θάνατό τους.

Ο 43χρονος William Husel δήλωσε αθώος, όμως δεν έπεισε τις δικαστικές Αρχές, που όρισαν εγγύηση ύψους 1 εκατομμυρίου δολαρίων για την αποφυλάκισή του.

Σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο CBS, η δράση του Husel αποκαλύφθηκε ύστερα από την καταγγελία ενός φαρμακοποιού, ο οποίος ενημέρωσε το νοσοκομείο στο οποίο εργαζόταν ο 43χρονος πως χορηγούσε στους ασθενείς του μεγάλες ποσότητες φεντανύλης.

Ο ίδιος εργαζόταν στο Mount Carmel HealthSystem από το 2013, όμως μετά την καταγγελία απολύθηκε και το ιατρικό συμβούλιο του νοσοκομείου του πήρε την άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος.

Η διεύθυνση του νοσοκομείου ξεκίνησε εσωτερική έρευνα και διαπίστωσε πως υπήρχαν συνολικά 35 ύποπτες περιπτώσεις. Όπως αποκαλύφθηκε, σε 25 εξ αυτών των ασθενών ο γιατρός είχε χορηγήσει μεγάλη δόση της φεντανύλης, η οποία είναι 50-100 φορές ισχυρότερη από τη μορφίνη.

Θύματα του 43χρονου ήταν συνήθως άτομα που νοσηλεύονταν σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ οι δόσεις που τους χορηγούσε ήταν μεγαλύτερες από αυτές που δίνουν οι γιατροί σε ασθενείς μετά από επεμβάσεις.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών, κατέθεσαν πολλοί υπάλληλοι του νοσοκομείου: νοσοκόμες, φαρμακοποιοί, γιατροί, καθώς οι Αρχές υποπτεύονται ότι ο Husel ενδέχεται να είχε κάποιον συνεργό.

«Δεν μπορεί να έγινε χωρίς να έχει γίνει αντιληπτό από νοσοκόμες, φαρμακοποιούς…» σημείωσε ο Gerald Leeseberg, ο συνήγορος 17 εκ των οικογενειών θυμάτων που έχουν καταθέσει μήνυση κατά του νοσοκομείου.

Ο γενικός εισαγγελέας γνωστοποίησε πως δεν θα ζητήσει τη θανατική ποινή για τον Husel, καθώς, όπως είπε, δεν μπορούσε να αποδείξει πως τα εγκλήματά του ήταν προμελετημένα. Για κάθε μία από τις δολοφονίες, ο 43χρονος είναι αντιμέτωπος, όμως, με 15 έτη έως και ισόβια.

Sports in

Σε κίνδυνο οι ισπανικοί σύλλογοι και η Φούρια Ρόχα λόγω της κυβερνητικής κηδεμονίας στην ομοσπονδία

Στελέχη της UEFA θεωρούν πως η κυβερνητική κηδεμονία στην ισπανική ομοσπονδία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που δεν υπήρξε η ίδια ανοχή και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024