Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μπαράζ ρουσφετολογικών μετατάξεων στη Βουλή - Διορίζουν και τις κόρες τους

Μπαράζ ρουσφετολογικών μετατάξεων στη Βουλή – Διορίζουν και τις κόρες τους

Τουλάχιστον 32 μετατάξεις υπαλλήλων από διάφορες υπηρεσίες υπουργείων και ΟΤΑ στο προνομιακό περιβάλλον της Βουλής εγκρίθηκαν, ενώ συνεχίζεται το όργιο με τις ρουσφετολογικές τροπολογίες

Σε ένα απίστευτο μπαράζ ρουσφετολογικών μετατάξεων προχωρά η Βουλή, λίγες ημέρες πριν ο Αλέξης Τσίπρας ζητήσει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την διάλυση της Βουλής.

Με αποφάσεις που υπογράφει ο Νίκος Βούτσης μετατάσσεται στη Βουλή ανθρώπινο δυναμικό από την Περιφέρεια Αττικής ή από Υπουργεία, όπως το Υπουργείο Παιδείας ή το Υπουργείο Οικονομικών, ενώ ταυτόχρονα εξελίσσεται και μια διαδικασία προσλήψεων συμβασιούχων ή και μονίμων υπαλλήλων σε ειδικές θέσεις.

Tις τελευταίες ώρες στην Κοινοβουλευτική Διαφάνεια έχουν αναρτηθεί πάνω από 32 μετατάξεις υπαλλήλων από άλλους φορείς προς τη Βουλή, ενώ και χθες υπήρξε ανάλογη διαδικασία. Με αντίστοιχη ταχύτητα προχωρούν και οι προσληψεις μόνιμου προσωπικού και συμβασιούχων σε θέσεις δημοσιογράφων, δικηγόρων κ.ά.

Σύμφωνα με το dikaiologitika.gr, δύο στελέχη της Βουλής σε σημαντικές θέσεις κάτω από τον Νίκο Βούτση , φρόντισαν να διορίσουν τις κόρες τους λίγα μόνο 24ωρα πριν η εθνική αντιπροσωπεία διαλυθεί για τις εκλογές.

Η πρώτη περίπτωση που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις ακόμα και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που είδαν τις τροπολογίες που κατέθεσαν να κόβονται λόγω «ηθικής τάξης» είναι της διευθύντριας του Γενικού Γραμματέα της Βουλής , Βασιλικής Τσακανίκα. Η κόρη της, Αλεξάνδρα Αλεξανδροπούλου διορίστηκε στις 31 Μαίου 2019, σύμφωνα με το σχετικό έγγραφο.

Την θυγατέρα της βόλεψε και η προϊσταμένη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Ειρήνη Πανταλού στην ίδια υπηρεσία (Ιδρυμα της Βουλής) και την ίδια ημερομηνία. Η Μαρίνα Λελούδα Σκουρογιάννη όπως φαίνεται στο σχετικό έγγραφο που επίσης δημοσιεύουν τα Dnews , διορίστηκε στο τμήμα εκπαιδευτικών προγραμμάτων στις 31 Μαίου.

Υπενθυμιζεται ότι, πριν από λίγες ημέρες η Βουλή προσέλαβε ως συμβασιούχους, μετακλητούς υπουργείων που, μετά τις εκλογές, θα έπρεπε να αναζητήσουν κανονική εργασία.

Την ίδια ώρα, σημειώνεται όργιο σε σχέση με την ένταξη κάθε είδους τροπολογίας στη διεθνή σύμβαση με το Αζερμπαϊτζάν…

Κι ενώ τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν αποχωρήσει, ένταση υπάρχει, αλλά αυτή τη φορά εντοπίζεται στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ με τους βουλευτές να βάζουν στο στόχαστρο τους υπουργούς που προσπαθούν να τηρήσουν κάποια προσχήματα βάζοντας φρένο στην αθρόα κατάθεση τροπολογιών που αφορούν αντίστοιχες εκλογικές περιφέρειες.

Ειδικότερα, σε δύο ημέρες έχουν κατατεθεί συνολικά 15 βουλευτικές τροπολογίες, ενώ κάποιοι υπολογίζουν ότι εκείνες που έφθασαν στον… προθάλαμο ξεπερνούσαν τις 100!

Κι όλα αυτά την ώρα που ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης εξέφραζε την ευχή να μην είναι «φωτογραφικές» οι τροπολογίες των βουλευτών την τελευταία εβδομάδα λειτουργίας της Βουλής και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας διαβεβαίωνε χθες μόλις μέσω της ΕΡΤ ότι δεν υπάρχουν ρουσφετολογικές ρυθμίσεις που να προωθούνται στη Βουλή, παρά μόνο μέτρα κοινωνικού χαρακτήρα που πρέπει να επισπευσθούν.

Δείτε όλες τις μετατάξεις από την σελίδα της Διαφάνειας της Βουλής

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024