Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το σουρεαλιστικό υγρό σύμπαν της φετινής Μπιενάλε της Βενετίας

Το σουρεαλιστικό υγρό σύμπαν της φετινής Μπιενάλε της Βενετίας

Το έργο του Laure Prouvost «deep see blue surrounding you» στην Biennale της Βενετίας 2019 προσκαλεί τους επισκέπτες σε ένα σουρεαλιστικό και υγρό, γαλάζιο σύμπαν.

Το έργο του Laure Prouvost «Deep See Blue Surrounding You» (βαθύ μπλε της θάλασσας γύρω σας), για το γαλλικό περίπτερο στην Biennale της Βενετίας 2019 προσκαλεί τους επισκέπτες σε ένα σουρεαλιστικό και υγρό σύμπαν που συνθέτει την ιδέα της αναπαράστασης ενός υγρού και παγκοσμιοποιημένου κόσμου.

https://www.instagram.com/p/BwElY7THyfz/?utm_source=ig_web_copy_link

Η έκθεση κινείται γύρω από τρεις βασικούς θεματικούς άξονες, που παρέχουν βασικά σημεία αναφοράς για την ανάπτυξή της ίδιας της έκθεσης: Πρώτος πυλώνας και αφετηρία της έκθεσης είναι ο προβληματισμός αναφορικά με έννοιες  όπως «γενιά» και «ταυτότητα».

Ακολουθεί η σκέψη γύρω από έννοιες όπως η ιδέα της αποσύνδεσης, της αδυναμίας κατανόησης, της ασυμφωνίας, που εκφράζεται μέσω της εξερεύνησης της γλώσσας και συγκεκριμένα από την οικειοποίηση ή την εξαίρεση της.

Ενώ ταυτόχρονα αναδύεται ένα ταξίδι με στόχο την απόδραση, τόσο απτό όσο και φανταστικό, με προορισμό ένα εξιδανικευμένο «αλλού».

View this post on Instagram

Laure Prouvost covers my new issue of @NumeroArt, shot by @HarleyWeir. Laure represents France at @labiennale this year. This is the second of three exceptional covers 💙💙💙 Thank you so much @martha_kirsz: you made it happen. Looking forward to celebrating the French Pavilion with Laure, Harley and you. #LaureProuvost 🐙🐙🐙 Merci @mistersamuelf for your 👊 styling. My spring/summer 2019 issue features pop star #Billie Eilish, celebrated artists #RudolfStingel and @anne_imhof, @ThomasHouseago, @cococapitan @jonrafman @mohamedBourouissa, @OliverBeer @MeriemBennani #HichamBerrada and exclusive portraits by @TimRichardsonTV, @cassblackbird @retoschmidd @paul_rousteau @camille_vivier and @matthiasvriensmcgrath

A post shared by Thibaut Wychowanok (@thibaut.wychowanok) on

Η περιήγηση

Οι επισκέπτες εισέρχονται σε ένα μονοπάτι που τους οδηγεί στο υπόγειο του κτιρίου, όπου ο Prouvost έσκαψε μια σήραγγα για να συνδέσει το γαλλικό με το διπλανό βρετανικό περίπτερο, μια συμβολική χειρονομία υπό το πρίσμα του σημερινού πολιτικού κλίματος στην ΕΕ.

Στη συνέχεια οι επισκέπτες ανεβαίνοντας τις σκάλες «προσγειώνονται» σε ένα φωτισμένο δωμάτιο, γεμάτο με διάφορα αντικείμενα από γυαλί, συμπεριλαμβανομένων ζώων, τηλεφώνων, παπουτσιών, και ακόμη και ενός ανθρώπινου κεφαλιού.

Η έκθεση προσκαλεί τους επισκέπτες να… «λιώσουν» σε ένα υγρό σύμπαν ανάμεσα στις διαφορετικές αποκαλυπτόμενες και κοινές πραγματικότητες, που διχοτομούνται διαρκώς, περνώντας την ιδέα ενός υγρού και παγκοσμιοποιημένου κόσμου, κατασκευασμένο από διαρκείς ανταλλαγές, συνδεσιμότητα και διαφοροποιήσεις.

Sports in

Άρης – Ολυμπιακός 1-1: Ο Ολυμπιακός μπορούσε, ο διαιτητής δεν ήθελε

«Χειρουργείο» του Ολυμπιακού στο Κλεάνθης Βικελίδης, με τον διαιτητή να σταματάει με το έτσι θέλω τους Ερυθρόλευκους.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024