Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πάνω από 60 διετή προγράμματα σε ΑΕΙ για αποφοίτους ΕΠΑΛ

Πάνω από 60 διετή προγράμματα σε ΑΕΙ για αποφοίτους ΕΠΑΛ

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, στα προγράμματα θα μπορούν να φοιτήσουν περίπου 1.500 απόφοιτοι των ΕΠΑ.Λ  οι οποίοι θα επιλεγούν χωρίς εξετάσεις, με βάση τον βαθμό απολυτηρίου ή τον βαθμό του πτυχίου ειδικότητας του ΕΠΑ.Λ

Με 60 και πλέον προγράμματα σπουδών σε 11 Πανεπιστήμια της χώρας ξεκινά από το ερχόμενο ακαδημαϊκό έτος 2019 – 2020 η πρώτη φάση υλοποίησης του θεσμού των Διετών Προγραμμάτων Σπουδών.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, στα προγράμματα θα μπορούν να φοιτήσουν περίπου 1.500 απόφοιτοι των ΕΠΑ.Λ  οι οποίοι θα επιλεγούν χωρίς εξετάσεις, με βάση τον βαθμό απολυτηρίου ή τον βαθμό του πτυχίου ειδικότητας του ΕΠΑ.Λ. Η φοίτηση είναι δωρεάν και διαρκεί τέσσερα ακαδημαϊκά εξάμηνα, περιλαμβανομένων και των εργαστηρίων και της πρακτικής άσκησης.

Σημειώνεται ότι στους αποφοίτους των Διετών Προγραμμάτων Σπουδών των Πανεπιστημίων θα απονέμονται διπλώματα επιπέδου 5 του Εθνικού και Ευρωπαϊκού Πλαισίου Προσόντων.

Στο μήνυμά του ο Υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου σημειώνει μεταξύ άλλων: «Τα διετή προγράμματα σπουδών στα πανεπιστήμια, αποτελούν έναν διεθνώς καταξιωμένο ακαδημαϊκό θεσμό, που υλοποιείται πρώτη φορά στη χώρα μας και απευθύνεται αποκλειστικά σε αποφοίτους των Επαγγελματικών Λυκείων, παρέχοντας μια ακόμη προοπτική για δωρεάν, υψηλού επιπέδου επαγγελματική εκπαίδευση».

Προσκαλώ τους μαθητές και τις μαθήτριες των ΕΠΑΛ, προσθέτει,  να μελετήσουν τα διαθέσιμα διετή προγράμματα σπουδών με κριτήριο τα ενδιαφέροντά τους, ως μια ακόμη επιλογή για τη συνέχιση της ποιοτικής τους εκπαίδευσης.

Sports in

Σε κίνδυνο οι ισπανικοί σύλλογοι και η Φούρια Ρόχα λόγω της κυβερνητικής κηδεμονίας στην ομοσπονδία

Στελέχη της UEFA θεωρούν πως η κυβερνητική κηδεμονία στην ισπανική ομοσπονδία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που δεν υπήρξε η ίδια ανοχή και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024