«Φτάναμε στα όριά μας, όμως δεν μπορούσαμε να σταματήσουμε», είπε, μεταξύ άλλων, ο ιδιοκτήτης και διευθυντής της εταιρείας Brasal, μέλη της οποίας εργάζονται για τόσες μέρες στην Κόκκινη Λίμνη προς ολοκλήρωση της αποστολής να εντοπιστούν όλες οι τσάντες με τα θύματα του 35χρονου κατά συρροή δολοφόνου.

«Πάρα πολλές δυσκολίες»

Εμφανώς συγκινημένος ο Εντουαρντ Μπράνκο, μιλώντας σε δημοσιογράφους, είπε ότι η αποστολή στιγματίστηκε από πάρα πολλές δυσκολίες, όπως οι συνεχείς γκρεμοί στον βυθό της Λίμνης, το νερό που προκαλούσε προβλήματα στο δέρμα και οι αντίξοες καιρικές συνθήκες.

O Εντουαρντ Μπράνκο

«Υπήρχαν πολλές δυσκολίες, όμως δεν μπορούσαμε να τα βάλουμε κάτω. Υπό αντίξοες συνθήκες είπαμε ότι θα μέναμε εδώ μέχρι να βρεθεί και η τελευταία τσάντα», δήλωσε.

Ο κ. Μπράνκο είπε ότι η συγκεκριμένη αποστολή ήταν από τις πιο δύσκολες της σταδιοδρομίας του.

«Ηταν από τις πιο δύσκολες αποστολές που κάναμε ως τώρα, δε θα ξανασυναντήσουμε έτσι κατάσταση. Πρώτη και τελευταία φορά που συναντήσαμε τέτοιες καταστάσεις», ανέφερε και συμπλήρωσε:

«Οταν ο δύτης μου είπε «κρατώ την τσάντα»… »

«Κάναμε μεγάλο κόπο να βρεθεί η τρίτη βαλίτσα, φτάναμε και στο όριο που δώσαμε εμείς στον εαυτό μας, όμως η επιλογή να σταματήσουμε δεν υπήρχε».

Συγκλονιστική η στιγμή που ο δύτης είπε στον ιδιοκτήτη της εταιρείας ότι η αποστολή ολοκληρώθηκε:

«Οταν μου είπε ο δύτης «κρατώ την τσάντα», από τη μια νιώσαμε χαρά που παραδίδουμε το πτώμα στην οικογένεια, από την άλλη νιώσαμε απέραντη λύπη γι’ αυτή τη θλιβερή ιστορία», δήλωσε ο κ. Μπράνκο.
Σε ό,τι αφορά τις έρευνες στη Λίμνη Μεμί, ανέφερε ότι εκεί οι συνθήκες είναι εντελώς διαφορετικές:

«Η Λίμνη Μεμί είναι ακόμα πιο βαθιά. Εχει βάθος 60 μέτρα, ενώ η Κόκκινη Λίμνη μόλις 20. Εχει κι αυτή η Λίμνη πολλούς γκρεμούς, το νερό είναι πιο καθαρό, όμως εκεί ψάχνουμε ένα πολύ μικρό παιδί, τυλιγμένο σε σεντόνι και τσιμεντομπλόκ. Θα εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια», κατέληξε.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο