Η γερμανική φίρμα συμπληρώνει την γκάμα του Α6 με την εμβληματική έκδοση Allroad η οποία, όταν πρωτοεμφανίστηκε το 1999 δημιούργησε τη δική της σχολή αποτελώντας μια πιο περιπετειώδη εναλλακτική στον premium «πολιτισμό» και πλέον, 20 χρόνια μετά, οι όροι μπορεί να έχουν αντιστραφεί, χωρίς όμως να αλλοιώνουν τη δεδομένη χρηστικότητά της αλλά και την αίσθηση της διαφορετικότητας που προσφέρει σε μια αυτοκινητοβιομηχανία κατακυριευμένη από τα SUV.

Ως συνήθως το νέο A6 Allroad έχει ως αφετηρία την πρακτικότερη Avant έκδοση του A6 ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι με αφορμή την επέτειο των 20 χρόνων από την πρώτη εμφάνισή τoυ μοντέλου, η Audi θα προσφέρει και επετειακές εκδόσεις με ιδιαίτερα σχεδιαστικά και εξοπλιστικά χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της έκδοσης, το A6 Allroad αυξάνει την απόστασή του από το έδαφος σε 13,9 εκατοστά ενώ εφοδιάζεται με ειδικά σχεδιασμένη για τις απαιτήσεις της έκδοσης, εκδοχή της αερανάρτησης της Audi η οποία και επιτρέπει στον οδηγό να αυξομειώσει την απόσταση από το έδαφος κατά βούληση ενώ υπάρχει η δυνατότητα της αυτόματης αυξομείωσης του ύψους αναλόγως με την ταχύτητα.

Πλην της ειδικά σχεδιασμένης ανάρτησης το A6 Allroad διαθέτει σύστημα ελέγχου καθόδου το οποίο δίνει τη δυνατότητα στον οδηγό να περιορίσει την ταχύτητα από 2 έως 30 χλμ./ώρα, και το οποίο συνδυάζεται με την ικανότητα του συστήματος πέδησης να φρενάρει τους τροχούς ανεξάρτητα και αναλόγως τις συνθήκες πρόσφυσης.

Τον εξοπλισμό που προσιδιάζει σε off-road συμπληρώνει το σύστημα tilt angle assist το οποίο, με τη συνδρομή αισθητήρων εμφανίζει στην κεντρική οθόνη του συστήματος infotainment, τη γωνία κλίσης του αυτοκινήτου εμφανίζοντας παράλληλα ειδοποιήσεις που στοχεύουν στο σωστό χειρισμό και την αποτροπή του ενδεχόμενου ανατροπής.

Το A6 Αllroad θα είναι διαθέσιμο με τον κινητήρα TDI V6 σε τρείς διαφορετικές εκδοχές ισχύος με 231 (45 TDI), 286 (50 TDI), και 349 (55 TDI) ίππους. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε όλες τις διαθέσιμες εκδόσεις του ο συγκεκριμένος κινητήρας συνδυάζεται de facto με ήπια υβριδική τεχνολογία, ενώ το μηχανικό σύνολο συμπληρώνει το αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων και φυσικά το σύστημα τετρακίνησης quattro.

Για την ιστορία, η κορυφαία έκδοση με 349 ίππους και 700 Nm ροπής υπόσχεται επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα σε 5,2 δευτερόλεπτα. Πέρα ωστόσο από τις καθαρόαιμες επιδόσεις, καθοριστικής σημασίας είναι η παρουσία του συστήματος ήπιας υβριδικής τεχνολογίας το οποίο έγκειται σε ένα παράλληλο ηλεκτρικό κύκλωμα 48 Volt, μπαταριών ιόντων λιθίου 8 kW καθώς και σε σύστημα ανάκτησης κινητικής ενέργειας κατά την επιβράδυνση.

Χάρη στο συγκεκριμένο συνδυασμό το Α6 Allroad  μπορεί να κινηθεί κάνοντας χρήση αποκλειστικά της ενέργειας των μπαταριών του με ταχύτητες έως και 25 χλμ./ώρα ενώ, με την συνδρομή της ήπιας υβριδικής τεχνολογίας οι τιμές μέσης κατανάλωσης καυσίμου και εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα διαμορφώνονται σε 5,8 λίτρα/100 χλμ.κα 152 γρ./χλ. Αντίστοιχα για την βασική έκδοση των 231 ίππων.

H διαδικασία παραγγελιών για το A6 Allroad έχει ήδη ξεκινήσει στη Γερμανία όπου ξεκινά από τα 61.500 ευρώ.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in. gr