«Υιοθέτησε» τα παιδιά του υποπλοίαρχου Κυριάκου Παπαδόπουλου η Βουλή
Με ομόφωνη απόφαση η Ολομέλεια της Βουλής αποφάσισε να στηρίξει οικονομικά τα παιδιά του άτυχου υποπλοίαρχου που έδινε καθημερινά μάχες για τη σωτηρία των προσφύγων στα νερά του Αιγαίου.
Την απόφαση να «υιοθετήσει» και να στηρίξει οικονομικά το Κοινοβούλιο από τον προϋπολογισμό του, τα τέκνα του ήρωα υποπλοίαρχου του λιμενικού, Κυριάκου Παπαδόπουλου, που έφυγε από τη ζωή, και ο οποίος είχε σώσει με το πλήρωμά του πάνω από 5.000 πρόσφυγες στα νησιά του Αιγαίου, έλαβε ομόφωνα η Ολομέλεια της Βουλής, έπειτα από απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων.
Παράλληλα, το Κοινοβούλιο απέδωσε στην οικογένειά του τα τέσσερα αργυρά μετάλλια της ελληνικής επανάστασης.
Ο παριστάμενος υπουργός Ναυτιλίας, Φώτης Κουβέλης, έκανε λόγο για απόφαση της Βουλής «εξαιρετικά σημαντική όσο και τιμητική για έναν ήρωα του λιμενικού που κατέγραψε με τον καλύτερο τρόπο την έννοια της αλληλεγγύης, σώζοντας στα νερά του Αιγαίου και κάτω από δύσκολες στιγμές, χιλιάδες πρόσφυγες».
«Αποτελεί τιμητική αναγνώριση όλων όσοι πρόσφερε με αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης ο Κυριάκος Παπαδόπουλος και αντανακλά τη συμπεριφορά του συνόλου του λιμενικού σώματος και της λιμενικής ακτοφυλακής», τόνισε ο κ. Κουβέλης.
Ακόμα, επισήμανε ότι «το Λιμενικό Σώμα καταβάλει καθημερινά ηρωικές προσπάθειες που καταγράφονται στη διεθνή κοινότητα», και πρόσθεσε ότι η Βουλή, με αυτό τον τρόπο, τιμά και αναγνωρίζει τις προσπάθειες όλων εκείνων που με αυτοθυσία αλλά και με αίσθημα καθήκοντος προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στη θάλασσα του Αιγαίου».
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Λοβέρδος, χαρακτήρισε την απόφαση της Βουλής «ως ελάχιστο φόρο τιμής στην οικογένεια του ήρωα του Αιγαίου».
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Πάλλης, υπογράμμισε ότι «ο Κυριάκος Παπαδόπουλος άφησε πίσω του τεράστια παρακαταθήκη» και τόνισε ότι η απόφαση αυτή της Βουλής για οικονομική ενίσχυση «είναι το ελάχιστο για τα ορφανά παιδιά του, ώστε να καταξιωθούν όπως ο πατέρας τους».
«Βεβαίως λέμε “ναι”. Κι επειδή μιλάμε για τιμητική προστασία από τη Βουλή των παιδιών του Κυριάκου, η λέξη υιοθεσία είναι κατώτερη της έννοιας γιατί θα είναι πάντα τα παιδιά του ήρωα», ανέφερε, από την πλευρά της, η βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλη.
- Τι θα πει ο Μητσοτάκης στην ΚΟ υπό το άγχος για τα «γαλάζια» ποσοστά και το βάρος των ποινικών διώξεων για ΟΠΕΚΕΠΕ
- ΚΚΕ για επέτειο από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο: Μας θυμίζει τι σημαίνουν για τους λαούς οι σχεδιασμοί των ιμπεριαλιστών
- Μυθικό «κράξιμο» στην Αργεντινή για την έλλειψη σεβασμού στην παγκόσμια πρωταθλήτρια Ισπανία (vid)
- Νέα εποχή για την παραλία της Φρεαττύδας
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση για το σκάνδαλο – «Θράσος της κυβέρνησης»
- Μητσοτάκης για 52η επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο: «Δεν ξεχνούμε, επαγρυπνούμε»
- Αποκαθίσταται ο φωτισμός στον δρόμο προς τον Προφήτη Ηλία Παλαιοχώρας
- Ρένα Δούρου: Ανάγκη για επανεκκίνηση των συνομιλιών για δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 20.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-315x220.jpg)



































![Ισπανία: Έκαναν διακοπές σε ξενοδοχείο και έφυγαν χωρίς να πληρώσουν – Η σύλληψη της μητέρας [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/Capture-308-315x220.jpg)
















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442