Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Προκαλούν οι πρωταθλητές Ευρώπης : Είμαστε ομάδα της «Μακεδονίας» και όχι της Βόρειας

Προκαλούν οι πρωταθλητές Ευρώπης : Είμαστε ομάδα της «Μακεδονίας» και όχι της Βόρειας

Η ομάδα του «Βαρντάρ», η οποία κατέκτησε το πρωτάθλημα Ευρώπης στο χάντμπολ, δεν είναι της «Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας», αλλά της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας», δήλωσε προκλητικά ο αρχηγός της.

Η νοτιοσλαβική ομάδα χάντμπολ «Βαρντάρ» ανακηρύχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης. Οι δρόμοι των Σκοπίων πλημμύρισαν από χιλιάδες οπαδούς που βγήκαν για να γιορτάσουν τον τίτλο, γράφει σλαβικό δημοσίευμα της πρωτεύουσας της Βόρειας Μακεδονίας.

Κατά των Αλβανών

Τους παίκτες της ομάδας χάντμπολ υποδέχθηκαν στο Διεθνές Αεροδρόμιο των Σκοπίων και η πορεία κατευθύνθηκε στην κεντρική πλατεία της πρωτεύουσας, όπου υπήρχαν περίπου 10 χιλιάδες οπαδοί.

EPA

Η γιορτή κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης.

«Οπως αποδείχθηκε», σημειώνει το δημοσίευμα, «δεν πήγαν απλώς να συναντήσουν την ομάδα τους, αλλά προχώρησαν παραπέρα, φωνάζοντας προσβλητικά συνθήματα κατά των Αλβανών».

Την Τρίτη, ο αρχηγός της ομάδας είχε δηλώσει στα μέσα ενημέρωσης ότι η ομάδα του «Βαρντάρ», δεν είναι της «Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας», όπως έγραφαν τα ξένα μέσα ενημέρωσης αλλά της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας», δίνοντας έτσι το έναυσμα για πολιτικοποίηση του γεγονότος.

«Νεκρός Σιπτάρ, καλός Σιπτάρ»

Ορισμένα από τα συνθήματα των Σλάβων στο κέντρο των Σκοπίων ήταν «Θάνατος στους Σιπτάρους», «Καταραμένοι Σιπτάροι», «Νεκρός Σιπτάρ, καλός Σιπτάρ» και «Καθαρίστε τη Μακεδονία», τα οποία φώναζαν επί ώρες ρυθμικά στην πλατεία.

EPA

Αυτή η εκδήλωση που μετατράπηκε σε εκδήλωση μίσους αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης στην τηλεοπτική εκπομπή «Clik Plus», στην οποία ο προπονητής της αλβανικής ομάδας Χάντμπολ «Μπέσα» δήλωσε ότι «Ο λύκος την τρίχα του αλλάζει, το χούϊ δεν αλλάζει».

«Κανείς δεν τιμωρήθηκε»

Ο διευθυντής της ποδοσφαιρικής ομάδας «Σκούπι», Ομέρ Μπουντζάκου, είπε ότι το περίεργο είναι πως κανείς δεν τιμωρήθηκε για τα αντι-αλβανικά συνθήματα.

Ο πολιτειολόγος Τζένις Σουλιμάνι, δήλωσε ότι ούτε η προηγούμενη κυβέρνηση, ούτε η σημερινή έλαβαν μέτρα για την αποτροπή της ομιλίας μίσους, που κλονίζει τα θεμέλια του κράτους.

Ενώ ο δημοσιογράφος Σαφέτ Αντέμι είπε ότι όσο η πολιτική εμπλέκεται στον αθλητισμό δεν πρόκειται να υπάρξει βελτίωση.

Πηγή: echedoros-a.gr

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024