Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χαμός στον ΣΥΡΙΖΑ για τα ρουσφέτια της τελευταίας στιγμής - Ολοι εναντίον Φάμελλου

Χαμός στον ΣΥΡΙΖΑ για τα ρουσφέτια της τελευταίας στιγμής – Ολοι εναντίον Φάμελλου

Οι σύγχρονοι... Μαυρογιαλούροι που θέλησαν να περάσουν ρουσφετολογικές τροπολογίες αντέδρασαν όταν ο υπουργός είπε ότι δεν θα γίνουν δεκτές

Απίστευτες καταστάσεις στον ΣΥΡΙΖΑ με τα ρουσφέτια που θέλουν να περάσουν οι βουλευτές προτού κλείσει η Βουλή για τις εκλογές. Μια σειρά από πονηρές διευθετήσεις που ευτελίζουν το κοινοβούλιο έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις και αποχωρήσεις τη ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ.

Ομως, μια αποστροφή του υπουργού, Σ. Φάμελλου, ότι δεν θα γίνουν δεκτές βουλευτικές τροπολογίες, προκάλεσε εμφύλιο στον ΣΥΡΙΖΑ καθώς έκοβε το δρόμο στους… Μαυρογιαλούρους να περάσουν αυτά που ήθελαν.

Ο κ. Φάμελλος είπε χαρακτηριστικά: «Η απόφαση του υπουργικού συμβουλίου για να θωρακίσουμε την λειτουργία της Βουλής αυτή την ιδιότυπη περίοδο είναι να μην γίνει αποδεκτή καμιά βουλευτική τροπολογία. Δεν υπάρχει κανένα συνταγματικό ζήτημα για τη συνέχιση της λειτουργίας της Βουλής. Αν δεν γινόταν αυτή η συνεδρίαση θα ήταν παραβίαση της κοινοβουλευτικής διαδικασίας. Η συζήτηση των συμβάσεων ξεκίνησε πριν τις ευρωεκλογές και έπρεπε να ολοκληρωθεί πριν κλείσει η Βουλή. Αυτό που ακολουθούμε είναι απολύτως ηθικό».

Υπενθυμίζεται ότι οι βουλευτικές τροπολογίες δεν έχουν έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου για το κόστος τους, ούτε περνούν από τη Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή.

Το μπλόκο που πήγε να βάλει ο Φάμελλος έφερε έκρηξη και διαμαρτυρίες βουλευτών οι οποίοι είχαν καταθέσει ή ήθελαν να καταθέσουν τροπολογίες – ρουσφέτια.

Πρώτος μίλησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλαούρας, ο οποίος ζήτησε να μην τρομοκρατείται η κυβέρνηση από τις φωνές της αντιπολίτευσης που καταγγέλλουν το σκάνδαλο με τη βροχή τροπολογιών της τελευταίας στιγμής.

«Είναι τροπολογίες που λύνουν πολλά κοινωνικά ζητήματα. Γιατί πρέπει να τρομοκρατηθούμε από τις φωνές της αντιπολίτευσης; Να κάνει μία επιλογή ο κ. Φάμελος και να δει ποιες από τις τροπολογίες λύνουν πολλά κοινωνικά προβλήματα. Εμείς είμαστε το όργανο που μπορεί να το αποφασίσει αυτή είναι η έκκληση προς την κυβέρνηση για τον κ. Φάμελο».

Την έντονη αντίδραση της διατύπωσε και η Αφροδίτη Θεοπεφτάτου η οποία μέχρι τώρα έχει καταθέσει πέντε τροπολογίες, κυρίως για την εκλογική της περιφέρεια, με ρουσφέτια όπως για το ύψος των κτιρίων. «Όσο είναι σε εξέλιξη το κοινοβουλευτικό έργο νομίζω ότι έχουν δικαίωμα και υποχρέωση οι βουλευτές να καταθέτουν τις προτάσεις τους στην κυβέρνηση. Δεν μπορούμε να λέμε συλλήβδην ότι δεν θα γίνουν δεκτές οι τροπολογίες των βουλευτών παρά μόνο των υπουργών. Δεν είναι ούτε φωτογραφικές ούτε ρουσφετολογικές οι τροπολογίες μας, παράκληση να τις δείτε σωστά.»

Επίσης η βουλευτής Βάλια Βαγιονάκη δήλωσε: «Οι βουλευτές έχουν το δικαίωμα όπως σε όλες τις άλλες περιπτώσεις να καταθέτουμε προτάσεις και τροπολογίες. Νομίζω ότι πρέπει να γίνει αποδεκτό αυτό από τη μεριά της κυβέρνησης αυτό είναι δημοκρατικό καθήκον μας».

Από την άλλη πλευρά ο βουλευτής Χρήστος Σιμορέλης είπε: «Από χθες ξέραμε ότι δεν θα γίνονταν δεκτές τροπολογίες βουλευτών και τώρα προκαλείται ένα θέμα αν κάποιες γίνουν δεκτές».

Μεταξύ των βουλευτικών τροπολογιών – ρουσφέτια είναι:

– Bουλευτής Μεσσηνίας με τον ΣΥΡΙΖΑ ζητά την επιμήκυνση κατά ένα έτος της προθεσμίας διόρθωσης των αρχικών κτηματολογικών εγγράφων

– Οι βουλευτές Kαβάλας με το κυβερνητικό κόμμα ζητούν στα κτίρια που έχουν κηρυχθεί νεώτερα μνημεία και μετατρέπονται σε ξενοδοχεία να μην προσμετρούνται στο συντελεστή δόμησης οι χώροι άθλησης, σάουνας, κολυμβητήρια, πολλαπλών χρήσεων κ.α.

– Άλλη τροπολογία προτείνει την επιτάχυνση των διαδικασιών οριοθέτησης μικρών υδατορεμάτων

– Ο κ. Ιωάννης Σηφάκης ζητά την νομιμοποίηση αποδοχών και επιδομάτων σε εργαζόμενους του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Εξοικονόμησης Ενέργειας

– Ο βουλευτής Δωδεκανήσων ζητά να εξαιρεθούν κτήρια από την 12μετρη λωρίδα για τον καθορισμό της γραμμής αιγιαλούς τα Δωδεκάνησα

– Τροπολογία που υπογράφεται από τον κ. Μάκη Μπαλαούρα εξειδικεύει τα κριτήρια πρόσληψης προσωρινών αναπληρωτών εκπαιδευτικών και μελών του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού

– Οι Βάλια Βαγιωνάκη και Αντώνης Μπαλωμενάκης προτείνουν την αναδρομική εξαίρεση από την επιβολή ΦΠΑ των συμβάσεων που συνάπτουν οι ΦΟΔΣΑ με δήμους

– Η κυρία Κατερίνα Ιγγλέζη ζητά την εξίσωση της χωροθέτησης οινοποιιών και ζυθοποιείων

Η κυρία Αφροδίτη Θεοπεφτάτου έχει ζητήσει:

– Τη μη προβολή δικαιωμάτων κυριότητας από το Δημόσιο σε δάση και δασικές εκτάσεις κείμενες στα Επτάνησα για τις οποίες δεν ισχύει το τεκμήριο κυριότητας που θεσπίστηκε από το Βασιλικό Διάταγμα του 1836 περι ιδιωτικών δασών

– Την απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ σεισμόπληκτων ακινήτων με ολική απαγόρευση χρήσης

– Την παράταση προθεσμίας καταβολής δαπανών περιφερειών για την αποκατάσταση των ζημιών από τους σεισμούς στις 26-1-2014 και 3-2-2014\

– Την αύξηση του μεγέθους στις παραδοσιακές σοφίτες των σπιτιών στα Επτάνησα

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024