Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αμετανόητος Τσίπρας: Αποδίδει την ήττα στην... κόπωση του λαού - Δελεάζει τους ψηφοφόρους με το αφορολόγητο

Αμετανόητος Τσίπρας: Αποδίδει την ήττα στην… κόπωση του λαού – Δελεάζει τους ψηφοφόρους με το αφορολόγητο

Όσο και αν προσπάθησε να εμφυσήσει ελπίδα στα κυβερνητικά στελέχη αλλά και στον κόσμο που ενδεχομένως πιστεύει ότι μπορεί να υπάρξει ανατροπή στις εθνικές εκλογές μετά τη βαριά ήττα της 26ης Μαΐου, ο Αλέξης Τσίπρας δεν έπεισε στη συνέντευξη του στην ΕΡΤ, ότι μπορεί να γυρίσει το... παιχνίδι

Χωρίς ίχνος σοβαρής αυτοκριτικής για τα λάθη του κυβερνώντος κόμματος το οποίο συνετρίβη στις ευρωεκλογές εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός στη συνέντευξή τη στην ΕΡΤ ενώ την ίδια στιγμή, αρνούμενος να κατανοήσει τα αίτια της ήττας και τους λόγους που χιλιάδες ψηφοφόροι του γύρισαν την πλάτη, συνέχισε την προσφιλή του τακτική της παροχολογίας, βάζοντας στο κάδρο των εκλογών και τη μη μείωση του αφορολόγητου.

Όσο και αν προσπάθησε να εμφυσήσει ελπίδα στα κυβερνητικά στελέχη αλλά και στον κόσμο που ενδεχομένως πιστεύει ότι μπορεί να υπάρξει ανατροπή στις εθνικές εκλογές μετά τη βαριά ήττα της 26ης Μαΐου, ο Αλέξης Τσίπρας δεν έπεισε ότι μπορεί να γυρίσει το… παιχνίδι. Σε μία κίνηση καθαρά προεκλογική – όπως και ο ίδιος άλλωστε παραδέχθηκε – έβγαλε από το «συρτάρι» το θέμα της μη μείωσης του αφορολόγητου.

Όπως ανέφερε, το θέμα θα ερχόταν στη Βουλή τον Σεπτέμβριο πριν τις εκλογές του Οκτωβρίου σε περίπτωση που η κυβέρνηση εξαντλούσε την τετραετία, αλλά τώρα επισπεύδει τη διαδικασία. Ο πρωθυπουργός, πιεσμένος από τη διαφορά των 9,3 ποσοστιαίων μονάδων των ευρωεκλογών, απογοητευμένος βλέποντας ότι όλες οι παροχές  έχουν πέσει στο κενό, αποφάσισε να παίξει ένα από τα τελευταία του χαρτιά μήπως και καταφέρει να δελεάσει μέρος των δυσαρεστημένων ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ που «σκόρπισαν» σε άλλα κόμματα.

Στο πλαίσιο αυτό είπε πως την ερχόμενη Παρασκευή θα καταθέσει τροπολογία για τη μη μείωση του αφορολόγητου (σ.σ μείωση που είχε ψηφίσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ) καλώντας μάλιστα την Αντιπολίτευση να προσέλθει στη Βουλή και την υπερψηφίσει.

Η κόπωση του λαού…

Ο πρωθυπουργός αφού τόνισε – κινούμενος στη γραμμή Φωτίου –  ότι η κυβέρνηση ήταν με δεμένα τα χέρια για 3 χρόνια, παραδέχθηκε ότι το μεγάλο λάθος που οδήγησε στην ήττα ήταν ότι «δεν συνειδητοποιήσαμε το βάθος της κόπωσης ενός λαού που έβαλε πλάτη για να βγει η χώρα από τα μνημόνια».

Ωστόσο ο Αλέξης Τσίπρας υπεραμύνθηκε των πολιτικών που ακολούθησε όλο το προηγούμενο διάστημα, είπε ότι κατάφερε να προστατεύσει τους αδύναμους και ενώ προέτρεψε τους πολίτες να κατανοήσουν αυτή την επιλογή της κυβέρνησης.

 «Κι όμως γυρίζει…»

Ο πρωθυπουργός επιχειρώντας να τονώσει το ηθικό των κυβερνητικών στελεχών μετά την πανωλεθρία της 26ης Μαΐου εμφανίστηκε αισιόδοξος για ανατροπή του πολιτικού σκηνικού και  ανέφερε το ρητό του Γαλιλαίου «Κι όμως γυρίζει».

Με εμφανή τα σημάδια της απογοήτευσης στο πρόσωπό του και με το κλίμα της ηττοπάθειας να μην μπορεί να κρυφτεί ενόψει των εθνικών εκλογών, ο κ. Τσίπρας είπε μεταξύ άλλων ότι «έχουμε τη δυνατότητα να ανατρέψουμε το αποτέλεσμα». Για να εξηγήσει μάλιστα πως μπορεί να γίνει αυτό, τόνισε πως αν οι πολίτες που ψήφισαν μικρότερα κόμματα αντιληφθούν το πραγματικό διακύβευμα των εκλογών και αν εκείνοι που απείχαν αντιληφθούν ότι η κυβέρνηση έλαβε το μήνυμά τους, τότε υπάρχει ένα εκατομμύριο ψηφοφόρων που θα κρίνουν το αποτέλεσμα.

Με λίγα λόγια επιχείρησε να βάλει στον… ίσιο δρόμο τους πολίτες προκειμένου να καταλάβουν το πραγματικό διακύβευμα των εκλογών και να μην πράξουν πάλι το ίδιο «λάθος».

Δεν παρέλειψε να θεωρήσει φυσικό επακόλουθο την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ καθώς υποστήριξε ότι αφενός ο λαός δεν πρόλαβε να νιώσει τα θετικά μέτρα της κυβέρνησης και πρόσθεσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίζει εκλογές από το 2012 και κάποια στιγμή θα έχανε.

Επίθεση στη ΝΔ

Παρά το γεγονός ότι πρωθυπουργός άνοιξε προεκλογικά το σεντούκι των παροχών, παρά το γεγονός ότι  οι θεσμοί τράβηξαν το… αυτί της κυβέρνησης για τις παροχές και την «13η σύνταξη»,  τίποτα δεν εμπόδισε τον Αλέξη Τσίπρα να επιτεθεί στη ΝΔ και να την κατηγορήσει για… ακατάσχετη παροχολογία. Αίφνης, μάλιστα,  θυμήθηκε και τη μεσαία τάξη που είχε ξεχάσει τα προηγούμενα χρόνια .

Ο κ. Τσίπρας παραδέχθηκε – λίγο αργά λένε και στο εσωτερικό της κυβέρνησης –  ότι τα προηγούμενα χρόνια υπήρξε  συσσωρευμένη επιβάρυνση της μεσαίας τάξης.

«Τώρα θέλουμε ένα σχέδιο που θα μοιράσει τα βάρη» είπε χαρακτηριστικά ενώ βάφτισε κοινωνικές ανάγκες και όχι παροχές τις τροπολογίες που εισάγονται στη Βουλή στο παρά πέντε των εθνικών εκλογών.

Αναφορικά με τις προτάσεις της ΝΔ ενόψει των εκλογών, είπε ότι «κοστίζουν 7 δισ. Ευρώ. Αυτά τα 7 δισ. Θα προέλθουν από περικοπές» ισχυρίστηκε και εξέφρασε την άποψη ότι η υλοποίησή τους δεν μπορεί να γίνει από την ανάπτυξη της οικονομίας… «Θα πρέπει να πάει η ανάπτυξη από το 2,5% – 3% στο 13%» σημείωσε.

Sports in

Η βαθμολογία των πλέι οφ της Superleague μετά την ισοπαλία του ΠΑΟΚ με τη Λαμία (pic)

Δείτε πως έχει διαμορφωθεί η βαθμολογία των πλέι οφ της Superleague μετά το παιχνίδι της Λαμίας με τον ΠΑΟΚ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024